четвер, 13 листопада 2008 19:59

Харчова алергія та імунітет

  Головний алерголог клініки ”ФОРПОСТ” Галина Назаренко: ”Якщо вилікувати харчову алергію, втома і головний біль зникнуть”
Головний алерголог клініки ”ФОРПОСТ” Галина Назаренко: ”Якщо вилікувати харчову алергію, втома і головний біль зникнуть”

Харчування — найважливіший аспект, який впливає на якість життя людини. З моменту народження воно є головною фізіологічною потребою і впливає на функції всіх внутрішніх органів.  

Людством накопичений значний досвід щодо гармонізації живлення, але він не завжди враховує індивідуальні особливості людини. Тому більшість методик, як правило, підійдуть тільки для середньостатистичної здорової людини. Універсальними є лише рекомендації щодо обмеження солодощів, алкоголю, консервованої, смаженої та копченої їжі. Проте аби усунути порушення, які виникають в організмі внаслідок генетичних особливостей, алергії та неправильного харчування і уникнути в подальшому несприятливого впливу з боку їжі, необхідно підбирати індивідуальне харчування.

Слід зазначити, що через алергічну реакцію або нетерпимості організму до певного продукту вживання його стає безглуздим, а інколи навіть небезпечним. Його харчова цінність втрачається. Регулярне або навіть епізодичне вживання таких продуктів призводить до того, що на них, як і на будь-який інший чужорідний агент, розвивається імунна відповідь. А оскільки їжу ми споживаємо досить часто і в значних обсягах, то наслідки для організму можуть виявитися несприятливими. Це позначається на самопочутті й зовнішньому вигляді людини. З"являється відчуття млявості, втоми, головний біль, втрата працездатності, збільшуються жирові відкладення, з"являються висипи та алергії.

Вирішити ці проблеми допомагає дослідження з визначення харчової алергії та харчової нетерпимості. Принцип методу зводиться до визначення в крові людини специфічних антитіл класу G4 та Е, які виробляються організмом; певні продукти харчування — харчові антигени, коли травлення порушене, є проблеми із розщеплюванням, всмоктуванням їжі, або через особливість діяльності імунної системи. Тривалість життя кожного виду цих антитіл різна. Приміром імуноглобуліни Е живуть у організмі протягом всього життя. Натомість імуноглобуліни G4 — лише до півроку. Тому його варто лише обмежити для вживання на шість місяців.

Результатом дослідження є нормалізація обміну речовин і функціонування імунної системи, як наслідок — поліпшення самопочуття, очищення шкіри, підвищення опору до інфекційних захворювань. Особливо важливі результати зі зниження надмірної ваги тіла від 5 до 20 кг за півтора місяця, відновлення функції кишківника, зменшення алергічних проявів.

Головний алерголог Клініки імунології та алергології "ФОРПОСТ" Галина Назаренко

Клініка імунології та алергології "ФОРПОСТ",

м. Київ, вул. Тверська, 2

тел. 8 (044) 502 22 62, www.forpost.ua

Ліцензія МОЗ України серія АВ N 300895 від 15 грудня 2006 року

Свідоцтво атестації лабораторії МОЗ України N 000028 від 6 липня 2007 року

Зараз ви читаєте новину «Харчова алергія та імунітет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі