четвер, 21 січня 2010 18:50

Грип та ГРВІ можуть спричинити та ускладнити захворювання суглобів

Чи справді грип може позначитися на здоров"ї суглобів? Як можна запобігти негативним наслідкам гострих респіраторних вірусних інфекцій, розповідає лікар-реабілітолог Олег Катюхін.

— Так, вірусні захворювання загострюють хронічні артрити, остеохондроз, міозит, радикуліт та інші недуги опорно-рухового апарату. Все — через атаку токсинів та імунних комплексів, що спричинюють набряк хряща і зв"язок. Тому, особливо на тлі зміни погоди, посилюються хрускіт і болі в хребті, суглобах та м"язах. За перших проявів гострих респіраторних захворювань — підвищення температури, ломоті у попереку, суглобах — слід обмежити будь-яке фізичне навантаження. Але найголовніше — профілактичні заходи.

Що треба робити?

— Можна прийняти хімічні протизапальні засоби (аспірин тощо), але передусім зробити місцеві розтирання безпечними природними засобами. Бішофіт Полтавський — це природний мінерал із високим умістом магнію, кальцію, кремнію і мікроелементів, необхідних для нормальної роботи опорно-рухового апарату. Його видобувають із глибини 2,5 кілометра. Він знімає запалення та болі в суглобах і хребті, лікує давні травми. Його також слід застосовувати профілактично два-три рази на тиждень для запобігання загостренням у зимовий період.

Як застосовувати бішофіт у домашніх умовах?

— Використовувати його дуже просто. Увечері треба прогріти хворе місце грілкою, лампою чи теплою сіллю. Потім втерти розчин або гель Полтавського бішофіту в хворе місце та тепло закутати на 1–2 години. Якщо це руки або ступні, одягнути теплі шкарпетки чи рукавички. Якщо спина — теплу кофту. Ефект відчуєте вже зранку.

Де знайти Полтавський бішофіт?

— Полтавський бішофіт має міжнародну назву Bisheffect. Його використовують у найкращих санаторіях і фізіотерапевтичних відділеннях лікарень, він є в аптеках. Будьте обережні, бо в Києві та Одесі фасують дешевий технічний бішофіт із якимись травами й ароматизаторами. Запитуйте лише полтавський, він тому й має назву "Біш-ефект" — ефективний бішофіт.

 www.bishofit.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Грип та ГРВІ можуть спричинити та ускладнити захворювання суглобів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі