четвер, 16 жовтня 2008 18:24

Грибок на ногах виводять відваром винограду

— У мене грибок на ногах був більше п"яти років. Лікувала мазями. На певний час він зникав. Навесні й восени, коли починала одягати туфлі й синтетичні колготки, з"являвся знову, — розповідає 36-річна Лілія Бистрицька з міста Лубни на Полтавщині. — Знайома підказала попарити ноги у відварі з винограду.

Жінка зварила густий компот із синього винограду.

— Хвилин 10 парила в гарячому напої. На ранок помітила, що між пальцями ранок стало менше та й свербіння трохи припинилося.

Щоосені жінка робить процедуру для профілактики.

— Від сильної пітливості ніг і грибка добре попарити ноги з оцтом, можна яблучним, — радить косметолог салону "Фантазія" в Полтаві Маргарита Периханова. — Влийте в тазик із водою 50-грамовий стаканчик оцту і потримайте ноги в розчині 5 хвилин.

Для боротьби з грибком на нігтях готують кашку з 10 мл спирту і 10 г медового прополісу. Роблять ванночку з насиченого розчину марганцівки, потім цю кашку набивають під нігті і забинтовують. Грибок зникає за три сеанси. Пов"язку змінюють через день.

— Добре в уражені місця втирати сік мандарина, — рекомендує фітотерапевт Андрій Сливка, 54 роки. — Можна розім"яти листок каланхое та порозкладати його між пальцями. А тоді обернути ганчірочкою, надіти шкарпетки й лягти спати. Так треба зробити тричі. Ще раджу приймати ванни з ромашки та кори дуба.

Зараз ви читаєте новину «Грибок на ногах виводять відваром винограду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі