четвер, 22 травня 2008 18:59

Голова паморочиться через недуги шиї

Запаморочення теж треба лікувати. Отоларингологи кажуть, що недомагання часто є ознакою хвороби. Наприклад, запалення слухового нерва.

— Симптоми невриту — шум, зниження слуху і головокружіння, — розповідає Ігор Горішній, 45 років, з академії післядипломної освіти ім. Шупика. — Якщо голова паморочиться — це ознака запалення внутрішнього вуха. Такі хворі повинні негайно лікуватися. Якщо затягнуть візит на місяць, зупинити недугу ще можна, але повернути слух до звичного рівня вже не вдасться.

Причиною запаморочень можуть бути і проблеми хребта. Найчастіше солі або грижі у шийному відділі.

— Запаморочення короткі, на кілька секунд, — пояснює лікар-невропатолог столичного Інституту проблем болю Володимир Берсенєв, 62 роки. — Вони часто трапляються у домогосподарок, жінок, які сидять удома з дитиною, і водіїв. В останніх постійно напружена шия. Недугу вони не зауважують, думають, просто оступилися, тому й втратили рівновагу. А причина у перетисканні кровоносних судин, через солі. Із часом хвороба прогресує, і на лікування приходять вже з кількома грижами.

Аби не мати проблем із хребтом, фахівець радить жінкам носити невеликі легкі сумки.

Зараз ви читаєте новину «Голова паморочиться через недуги шиї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі