четвер, 06 вересня 2007 18:12

Голодування допомогло кинути палити

Автор: фото з сімейного архіву Василя Миронова
  Донеччанин Василь Миронов під час відпочинку на Кавказі, куди їздить із родиною щороку
Донеччанин Василь Миронов під час відпочинку на Кавказі, куди їздить із родиною щороку

Донеччанин Василь Миронов, 50 років, уважає голодування найкращим способом очистити організм та оздоровитися. І спростовує думку про схуднення. Каже, за кілька місяців набираєш навіть більше, ніж скинув.

— Уперше я зайнявся голодуванням років десять тому, — Василь Григорович говорить російською. — За кілька років до того я переїхав з Чукотки в Україну. Через зміну клімату та харчування почувався зле. Організм буквально розвалювався: мучила постійна слабкість, боліли суглоби на ногах. Почувався так зле, що через кожні дві-три години мусив лягати відпочивати.

Через постійну слабкість мусив піти з роботи. Як його лікувати, медики не знали. Миронов почав сам шукати рецепти, читав книжки про відновлення організму — зокрема авторів Брега, Шелтона, Малахова.

— Дізнався про голодування, — зазначає чоловік. — Почав займатися: три курси по 20 днів із перервами між ними по кілька місяців. Я відчув себе молодим: і біль, і слабкість минулися. Повернувся на роботу.

Василь Григорович каже, що одужав і облишив голодувати. Пив, курив і за сім років знову запустив себе. Тоді сорокаденне голодування вирішив спробувати як швидкий спосіб скинути вагу й оздоровитися. Два роки тому чоловік важив 115 кг, не міг сам зав"язати шнурки.

— Я ходив на роботу, але жив на одній воді, як Христос, — веде далі Миронов. — І щоранку робив зарядку. На четвертий день їсти вже не хотілося. І курити перехотів! Не міг переносити нікотину. Треба було кидати або голодування, або сигарети. Я відмовився від шкідливої звички.

Голодував сорок днів, аби позбутися депресії

Чоловік схуд майже на 20 кг. Однак за рік набрав 10. Хоча обливався й  щоранку бігав. Тому зрозумів, що швидке схуднення — це міф. Каже, для стрункої фігури треба займатися спортом, ходити пішки, приміром на роботу, або додати собі фізичних навантажень.

— Удруге, цієї весни, я голодував сорок днів, аби позбутися депресії. Ефект був тимчасовим. Доки голодуєш — депресія минає. А як став нормально харчуватися, повернулася через місяць, — ділиться Василь Григорович.

Дійшов висновку, що голодування оздоровлює: кидаєш курити, чиститься організм, пісок із нирок виходить.

— У мене це хронічна недуга, — розказує Миронов. — Дробили каміння один раз. Якщо наступного року не буду голодувати, доведеться лягати у лікарню, щоб прочистити забиті піском протоки.

Василь Григорович радить голодувати під наглядом лікаря. Говорить, що сам без проблем виходить із цього стану. А люди зі слабким здоров"ям можуть його ще більше підірвати. Для очищення організму радить взяти відпустку й поїхати пожити окремо від родини.

— Інакше негативно дієш на оточуючих, — пояснює він. — Через очистку організму стаєш вонючим, як хорьок. По три рази на день доводилося митися, щоб не пахнути.


У розвантажувальні дні п"ють кефір або сік

Перед курсом голодування лікарі радять пройти медичний огляд: здати аналізи, перевірити стан серцево-судинної та ендокринної систем. Кажуть, кожна людина має індивідуальні протипоказання. Але якщо мучать головні болі, знижується тиск, неритмічно б"ється серце — потрібно негайно зупинити голодування.
— Краще влаштовувати короткі курси по три дні або по тижню, раз на місяць, — пояснює лікар-дієтолог центру "Віріа" Світлана Фус, 44 роки. — Це буде менший удар для організму. Під час коротшого курсу людині легше ввійти й вийти з голодування.
Тим, хто не може повністю обмежити себе в харчуванні, дієтолог радить робити одноденні розвантажувальні дні. Їсти фрукти або пити кефір чи соки. Дітям, вагітним, літнім людям та худорлявим голодувати не можна.

Зараз ви читаєте новину «Голодування допомогло кинути палити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі