понеділок, 03 вересня 2007 13:53

Голковколюванням пригнічують псоріаз і алкоголізм

Капітан міліції Оксана Циганник, 26 років, із міста Лубни на Полтавщині пройшла курс голковколювання.

— Був час, коли я дуже багато працювала. Через хронічну перевтому почалися головні болі. Таблетки не допомагали. Мама порадила піти на голковколювання.

Оксана пройшла 10-денний курс лікування. Cеанс тривав 45 хв.

— Болю від уколів я практично не відчувала, — згадує Оксана. — Навпаки, це заспокоювало, я розслаблялася. Голки ставили на зап"ясток руки, обличчя, на голову.

За лікування жінка заплатила 250 грн. Головний біль відступив.

Лікар-невропатолог, заступник головного лікаря по поліклінічній роботі Лубенської міськлікарні Олександр Сиченко, 55 років, каже, що на тілі людини кілька тисяч точок, подразнюючи які можна лікувати різні хвороби.

— У своїй практиці я використовую до ста точок. Цього цілком достатньо, щоб надати допомогу при багатьох недугах, — пояснює Олександр Володимирович. — Часто лікарі ставлять золоті чи срібні голки. Але це м"який метал, тому вони швидко тупляться. Раджу купувати голки з ніхрому.

Голковколювання, чи акупунктура, допомагає при болях.

— Добре лікувати радикуліти, болі в суглобах. За допомогою голковколювання можна навіть зменшити біль при пологах. Цим методом лікують депресію, неврози, заїкання, ситуативні психологічні стани. Акупунктуру застосовують при лікуванні бронхіальної астми. Після курсу голковколювання зменшуються напади. Голки знімають лицьові болі — невралгію трійчатого нерва.

Цей метод лікування використовують для зняття залежності від алкоголю та куріння. Голковколювання застосовують при псоріазі для зменшення інтенсивності шкірних проявів.

— Повністю зцілити від алкоголізму чи потягу до куріння неможливо, — говорить Сиченко. — Але те, що людина хоча б на кілька місяців чи років кидає палити чи пити, — велике досягнення.

Сеанс голкотерапії триває 30–60 хв. Курс складається із 10–15 сеансів. Голки лікар ставить на точки, які відповідають за роботу певних органів. Під час сеансу їх можуть повертати, подразнюючи певні ділянки. За сеанс використовують 5–7 голок.

— Коли я практикував голковколювання, то радив пацієнтам купувати голки. Одна коштує гривню. Їх потрібно замовляти в магазинах медтехніки, — каже Сиченко.

Сеанс голкотерапії коштує 25–35 грн.

Зараз ви читаєте новину «Голковколюванням пригнічують псоріаз і алкоголізм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі