понеділок, 07 травня 2007 16:55

Гастрит лікують індійськими травами

Киянин Андрій Зозуля, 29 років, лікує гастрит індійськими травами. Пігулки йому прописали у столичному приватному кабінеті "Джйотиш". Раніше лікарі пропонували лікуватися лише дієтою.

— Про проблеми зі шлунком мені сказали у дев"ятому класі, — розповідає Андрій. — Лікарі визначили, що в мене гастрит, і прописали таблетки.

Від чого почалася хвороба, чоловік не знає. Припускає, що спадкова — в мами теж були проблеми зі шлунком, а сестра лікувала виразку:

— Усі мої обстеження і ковтання зонда закінчувалися порадою дотримуватися дієти — не їсти смаженого, жирного й гострого.

До шлункових недуг додалася постійно втома і сонливість. Андрій звернувся до нетрадиційної медицини. Колега на роботі порадила "Джйотиш", де лікують індійськими травами. Вона так вилікувалася від проблем зі шлунком. Жінка не могла їсти навіть каші. За кілька хвилин після їжі її нудило. Почала приймати таблетки на травах, і все минулося.

— На перше обстеження я записався у лютому, — каже Андрій. — Поїхав на квартиру, облаштовану під офіс. Лікарі — українці. Обстежують за індійської методикою.

Лікар під збільшувальним склом розглядав долоні й нігті

Лікар під збільшувальним склом розглядав долоні та нігті чоловіка, попросив дивитися прямо, позазирав у очі. П"ять хвилин слухав пульс. Діагностика зайняла півгодини.

— У нього був аркуш паперу з написами й таблицею, — розказує Зозуля. — Він там щось креслив, ставив плюси-мінуси, а тоді сказав, що в мене хворий шлунок. Через проблеми з травленням організм зашлаковується, судини забиваються і виникає вегето-судинна дистонія. Звідси втома й сонливість.

У правильності діагнозу чоловік не сумнівається. Каже, його поставили без розпитувань: "що болить?", "чого прийшов?". Узялися вилікувати за півроку таблетками "Трифал", "Брахміваті", "Дашмула". Це препарати на травах, зроблені в Індії.

— Приймав по дві з кожної банки тричі на день. Кожна з них мала свою дію, тому пилася в певний час, — зауважує Андрій.

На ліках чоловік прочитав, що всі вони — аюрведичні дієтичні добавки — зроблені на основі рослин, мінералів та продуктів тваринного походження. "Брахміваті" підвищують працездатність, тонізують. "Трифал" — лікують гострі та хронічні недуги.  "Дашмула" — регулюють гормональну, нейро-ендокринну систему та роботу підшлункової залози.

— Сонливість і втома минулися, — каже Андрій. — Раніше я не міг прокинутися о восьмій на роботу. А почав пити таблетки — встаю о шостій і відчуваю, що відпочив.

Зозуля пив таблетки два місяці: лютий–березень. Ще раз ходив до "Джйотиш", аби перевірити, чи правильно підібране лікування.

— Треба ще сходити, нехай продовжать курс. Бо як перестав пити таблетки, знову погано встаю зранку, — говорить чоловік. — Лікар казав про півроку лікування, а я ж пропив лише два місяці.





Як знайти

Приватний кабінет "Джйотиш" розташований у Києві на вул. Стельмаха, 10а, оф. 526.

Записатися на консультацію можна за тел.: 8 050 627 19 27.

Вартість першого обстеження — 50 грн.

Хвороби визначають за пульсом, пояснюють лікарі. Усі препарати виготовлені на індійських травах.

Смажена картопля подразнює слизову

Людям із хронічними хворобами шлунка треба дотримуватися певного ритму життя. Їм не можна перевтомлюватися, вживати жирне, смажене й гостре. Лише тоді недуга не турбуватиме.
— Якщо хвороба хронічна, як у випадку з Андрієм, треба міняти стиль життя, — пояснює лікар-дієтолог науково-технічного центру "Віріа" Світлана Фус, 44 роки. —  А піде знову на смажену картоплю, то й гастрит повернеться, бо така їжа подразнює слизову оболонку.
Неправильне харчування провокує дефіцит мікроелементів у організмі. Відновити їх тільки за допомогою дієтичних добавок неможливо.
— Таблетки можуть бути дуже хороші за складом та лікувальним ефектом. Але якщо не змінити стиль життя — це буде тимчасове покращання. Пацієнт і сам це помітив, — веде далі Фус. — Тонізуючі трави зняли втому та сонливість. А перестав пити ліки — знову не відпочиває за ніч.

Зараз ви читаєте новину «Гастрит лікують індійськими травами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі