понеділок, 08 вересня 2008 15:18

Гарбузовий сік сприяє кращому травленню

Жителька Рівного Наталя Прокопчук, 44 роки, щодня готує свіжовичавлені соки. Восени найкраще смакує гарбузовий.

— У мене підвищений тиск. Прочитала в газеті, аби його унормувати, треба пити овочеві соки. І вже другий рік поспіль готую такі напої на основі гарбуза та буряка, — говорить жінка. — Щодня компоную овочі по-різному. Сьогодні змішувала гарбузовий, морквяний і капустяний соки. Така суміш сприяє кращому травленню. Завтра замість моркви візьму яблуко і буряк. Це від гіпертонії. До смаку додаю кілька крапель лимонного соку і чайну ложку цукру на склянку. Запах буряка не дуже приємний. Якщо не можете пити, то  додавайте більше лимонного — він усуває присмак буряка.

Гарбузовий сік містить калій, що допомагає при захворюваннях кишківника, нирок. Буряковий сік помічний при захворюваннях серця і гіпертонії.

— У мене випадало волосся. Лікарі казали, що це через нервові стреси. Але коли я почала пити овочеві соки, стали міцні нігті та погустішало волосся, — каже Прокопчук. — Ще  можна додавати оливкову олію, аби вітаміни краще засвоювалися організмом.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузовий сік сприяє кращому травленню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі