понеділок, 12 листопада 2007 14:55

Епіляцію найкраще робити воском

22-річна Олена Литвишко з Полтави вирішила зробити бікіні-дизайн. Придбала в аптеці віск "Віт". Провощеною серветкою змастила волоски та рвонула. На місці гоління отримала опік.

— В інструкції було написано, що серветку з воском слід кілька хвилин потерти, щоб нагрілася. Буде не так боляче, — розповідає жінка. — Я вирішила нагріти її більше, тому на хвилину поклала до мікрохвильової печі. Коли приклала на волосся внизу живота, відчула різкий біль. Із волосками на серветці лишилася частина шкіри.

Поголене місце перестало боліти лише за тиждень. На обпечену частину жінка щодня наносила мазь "Фастін". Каже, наступного разу піде до салону краси чи голитиметься станком.

У Полтавському салоні краси "Фантазія" для епіляції на лобку використовують бельгійський віск у таблетках. Таких засобів не продають у магазинах чи аптеках. Його розплавляють і при температурі 30–40 градусів наносять на ділянку бікіні. Провощені волоски знімають шпателем.

— Уперше це все одно боляче. А після другого-третього цибулини слабшають, і біль менш відчутний, — розповідає лікар-косметолог салону краси "Фантазія" Лілія Сухомлин, 25 років. — Протягом шести годин після епіляції шкіра буде червоною. У цей час її не можна мочити водою та використовувати скраб. А гарячі процедури в саунах, лазнях, соляріях слід відкласти на два дні.

Таке гоління не рекомендують хворим на дерматити та екземи. Вагітним воскова епіляція на лобку дозволяється, коли жінка робить її не вперше. Цього не можна робити після курсу збереження в гінекологічному відділенні чи під час токсикозу.

— Під час процедури скорочуються м"язи черевного преса. У жінок на восьмому-дев"ятому місяці вагітності це може викликати передчасні пологи. А на ранніх стадіях призвести до викидню, — пояснює лікар-дерматолог обласного шкірно-венеричного диспансеру Лариса Скрипник, 45 років.

А до фото- та лазероепіляції вагітним не слід вдаватися в жодному разі.

— Епіляція воском — найбезпечніша. Шкіра в інтимних місцях дуже ніжна й чутлива. Фотоспалах разом із цибулиною може припалити й шкіру. Цю процедуру не слід робити людям, які мають цукровий діабет та серцево-судинні захворювання, псоріаз, — каже Лілія Сухомлин. — Іноді після лазеру на тілі утворюється кірка та пігментні плями. Він опромінює весь організм.

У салоні воском виголюють малюнки. Найбільшою популярністю користуються стрілки, коти й метелики.

— Колись я працювала в іншому закладі. Там дівчина перед весіллям замовила тюльпан. Стебло пофарбувала в зелений колір, квітку зробила червоною, а тичинки — фіолетовими.

Зараз ви читаєте новину «Епіляцію найкраще робити воском». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі