Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 18:25

Енурез лікують вареними у вапні яйцями

42-річного Миколу Торопова із села Будище на Черкащині від нічного нетримання сечі в дитинстві вилікувала мати Надія Федорівна. Чоловікові допомогли зварені у вапні яйця. Так лікують енурез на півночі Росії. Сім"я Торопових там жила.

— Свекруха розповідала, що Микола у шість років міцно спав, — каже колишня невістка 41-річна Олена Торопова. — Уві сні не відчував, коли хотів у туалет.

Жінка багатьом хворим радила свій рецепт.

— Усім допомогло, — говорить вона.

Олена бере 2 кг вапна. Шматками кладе у відро, заливає холодною водою. Вона має покривати вапно на 10 см. Коли починає бурлити, дерев"яною ложкою обережно кладе по черзі п"ять яєць. Суміш не розмішує. Як перестає бурлити, яйця витягає в тій послідовності, що клала.

— Вимивайте, обчищайте і їжте, коли буде зручно, — пояснює Надія. — Тільки їжте в такому порядку, як і варилися. Утром — перше, в обід — друге, вечером — третє. На наступний ранок четверте і в обід п"яте, не більше. Усього один курс. Можна їсти до їди або після. Дітям допомагає, може, й дорослим подіє.

Лікарі зазначають, що хвороба переважно передається у спадок. Провокують її психічні дитячі розлади. Проте нетримання сечі природне для дитини. Дорослих потрібно лікувати.

— У медицині допустимий вік для дівчаток до чотирьох років, для хлопчиків — до п"яти, — зауважує уролог черкаської лікарні Володимир Мороз, 38 років. — Іноді діти пісяються до 14 років.

Дитячий енурез лікують психотерапевти. Урологи підключаються тоді, коли захворювання пов"язане з ростом органів сечовиділення чи патологіями.

— Коли сечовий міхур ще недостатньо розвинутий, важко контролювати сечовиділення, — каже лікар. — Батьки мусять допомогти дитині з цією проблемою. Необхідно працювати над здатністю тримати сечу. Важливе медикаментозне лікування.

Зараз ви читаєте новину «Енурез лікують вареними у вапні яйцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути