вівторок, 03 лютого 2009 17:12

Дошкільнята п"ють після сауни заспокійливий чай

У Рівному відкрили лікувальний комплекс для дошкільнят із фітобаром, лікувальними ваннами й дитячою сауною. Він діє в дитячому садочку N43 на вул. Фабричній. Тут лікують безплатно понад 180 дітей із мікрорайону.

— Здорових діток у нас немає. Малюків скеровує сюди поліклініка, — пояснює завідувачка Євгенія Мамчук. — Це діти з хронічним бронхітом, гострими респіраторними вірусними інфекціями. Теплові та водні процедури дають ефект уже за півроку.

Лікувальну програму розробляє лікар-терапевт.

Спершу діти приймають душ. Потім насухо витираються і йдуть у парну. Її розміри розраховані на малюків. На низькій дерев"яній поличці діти витримують 3–4 хв.

— Температура в дитячій сауні має становити 60–65 градусів при вологості 10–15 відсотків, — кажуть медсестри. — Паритися можна лише дітям із п"яти років, решта процедур корисна з двох. У сауну діти ходять раз на тиждень. Лікувальні душі, ванни з морською сіллю приймають щодня.

Після сауни діти кілька хвилин ходять "стежкою здоров"я". Це невеликі кола, викладені галькою, дерев"яними кругляками й корою.

— На "стежку" ступають босими, масаж стимулює нервові закінчення на стопах, — пояснює Мамчук. — Кола можна заповнювати й іншими природними матеріалами: піском, травою.

У передпокої є кімната для релаксації та фітобар. Тут діти п"ють свіжі соки та трав"яні чаї — заспокійливі або тонізуючі.

— Донька часто застуджується, хворіє на грип, — скаржиться рівнянка Анжеліка Якимчук, 32 роки. Вона виховує 4-річну Ольгу. — Я не маю змоги вивозити її влітку на море, як радив педіатр. Тому хочу перевести Олю в садочок, де є сауна. Чула від лікарів, що сухе гаряче повітря дуже корисне для дихальної системи, зміцнення імунітету.

У садку діє масажний кабінет, зал лікувальної фізкультури й інгаляторій.

Зараз ви читаєте новину «Дошкільнята п"ють після сауни заспокійливий чай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі