середа, 08 вересня 2010 06:30

Дівчині відріжуть сім зайвих пальців

Автор: фото з сайта www.mid-day.com
  Індійська школярка Варалакшмі пише в зошиті. Їй зроблять операцію з видалення семи зайвих пальців на руках та ногах. Випадок унікальний тим, що пацієнт — підліток. Зазвичай пальці відрізають новонародженим
Індійська школярка Варалакшмі пише в зошиті. Їй зроблять операцію з видалення семи зайвих пальців на руках та ногах. Випадок унікальний тим, що пацієнт — підліток. Зазвичай пальці відрізають новонародженим

13-річній індійській школярці Варалакшмі одночасно видалять сім пальців. Складну операцію проведуть безкоштовно хірурги однієї з приватних клінік міста Бангалор. Зараз у дівчини по шість пальців на руках, сім пальців на правій нозі й вісім на лівій.

— Варалакшмі блискуче навчається в дев"ятому класі середньої школи і заслуговує надії на краще майбутнє. Незважаючи на свою ваду, навіть змогла виробити каліграфічний почерк, — каже її вчитель Раджендра Кумар.

Вражений старанністю школярки, він знайшов для неї лікарів. Мати виховує дочку без чоловіка, тому не може сама заплатити за операцію 60–70 тис. рупій ($1300–1500).

Випадок унікальний тим, що пацієнтка — підліток. Зазвичай зайві пальці видаляють новонародженим.

— Друга незвичайна деталь — особливості аномалії. Здебільшого зайві пальці виростають останніми на кінцівках, а кисті та стопи загалом на вигляд нормальні. У Варалакшмі великих пальців немає, і це може створити певні труднощі під час хірургічного втручання та подальшого опанування дівчинкою нових навичок, — говорить хірург-ортопед Сандреш.

Мені нестерпно боляче ходити, жодне взуття не підходить

Варалакшмі каже журналістам, що не боїться і чекає на операцію. Опісля три місяці одужуватиме.

— Я хочу, щоб це сталося якнайшвидше. Мені нестерпно боляче ходити, жодне взуття не підходить. Коли все закінчиться, я нарешті почну жити нормальним життям, ходити й бігати, як мої шкільні друзі. Вони дуже тішаться, що я зможу гратися з ними на рівних.

Зараз ви читаєте новину «Дівчині відріжуть сім зайвих пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі