понеділок, 22 жовтня 2012 06:00

Діатез лікують яєчною шкаралупою

У 35-річної Наталії Столяр із міста Ладижин Вінницької області 3-річний син Юрій захворів на діатез. У нього з'явилися висипи на шкірі та свербіж.

— Чоловік привіз від мами ящик здорової, гарної малини. Дитина з'їла її багатенько, в апетит. Увечері появилися червоні сухі плями на щоках, грудях і животі. Чесався постійно. Горлишко пекло. Через пару днів кожа почала лущитися.

Хрещена порадила Наталії давати сину порошок зі шкаралупи вареного яйця.

— До неї вляла трохи водички і проварила 2 минути. Дістала і просушила, зняла пльоночку. Потом розтерла в пил. Змішувала чайну ложку із 15 краплями лимонного соку.

Давала раз на день протягом двох тижнів. Висипи зникли.

— На діатез хворіють лише малі діти. Це пов'язано із браком кальцію в організмі та незрілістю шлункової системи, — каже вінницький педіатр Катерина Шабатура, 52 роки. — Порошок слід давати раз на день протягом місяця, навіть якщо висипи зійшли. Тоді будуть здорові зуби, кістки, міцний імунітет.

Малюкам від 6 місяців до року дають порошок на кінчику ножа із п'ятьма краплями соку. Дітям до 2 років збільшують порцію вдвічі.

— Призначаю ще дієту. Можна лише вівсяну, перлову, гречану, пшоняну каші. Також кисломолочні продукти, капусту, кабачки, зелень. Дозволяю пісне м'ясо, білі фрукти. Ще житній або висівковий хліб.

Зараз ви читаєте новину «Діатез лікують яєчною шкаралупою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі