Українські чоловіки потерпають від серцево-судинних та легеневих хвороб. А в жінок найчастіше діагностують ендокринні недуги та пухлини. Такі результати дослідження Національного інституту харчування України. Причиною недуг дієтологи вбачають неправильне харчування.
— У більшості обстежених був порушений режим харчування, — пояснює Олег Швець, 36 років, головний позаштатний дієтолог МОЗ. — У раціоні переважали хлібобулочні та кондитерські вироби, картопля і тваринні жири — масло,сало.
Швець додає, що саме перенасичення організму важкими жирами та зашлакованість провокують серцевосудинні недуги, хвороби органів травлення та деякі види раку.
— Щоб зменшити ризик, рекомендую дієту з низьким вмістом жирів, — зауважує дієтолог. — Більше вживати риби, олії та горіхів. Така дієта необхідна також вагітним, щоб у дитини не було розумових розладів.
Коментарі