Ексклюзиви
пʼятниця, 21 жовтня 2011 00:15

Чоловічі органи зменшуються від куріння

Автор: фото: REUTERS/Vincent West
  Вдихання тютюнового диму викликає спазм судин. Курці ризикують мати інсульт та інфаркт
Вдихання тютюнового диму викликає спазм судин. Курці ризикують мати інсульт та інфаркт

— Останні місяці маю проблему в ліжку, навіть уява не допомагає. Минулого разу взагалі облажався, коли одяг презерватив, — каже 26-річний Сергій Янущенко з Києва. — У будні дні після роботи ходжу у спортзал, а на вихідних напиваюся. Ще й курю, майже пачку в день. Раніше це на ерекцію не впливало, усе проходило нормально. Але останнім часом суцільне розслаблення. Лікар сказав, що треба кидати курити і пити. Тоді все повернеться за півроку.

Американські лікарі обстежили дітородні органи чоловіків, які скаржилися на статеву слабкість. Пацієнтам запропонували на два місяці відмовитися від сигарет. Протягом експерименту їм тричі показували порнографічні фільми, щоб заміряти збуджені органи. У чоловіків, які кинули палити, вони виявилися більшими, ніж у затятих курців.

Столичний сексолог-андролог Юрій Засєда, 48 років, пояснює, що розмір дітородного органа закладений генетично. Зменшується, коли погано наповнюється кров'ю.

— Нікотин порушує кровообіг, зокрема і в малому тазі. Судини пеніса з кожною сигаретою спазмуються більше. Погіршується кровообіг яєчок, виробляється менше тестостерону. Потенцію погіршує також алкоголь. Хоча спершу чоловікові здається, що він навпаки допомагає.

Нікотин підвищує рівень цукру в крові. Діабет часто є причиною імпотенції.

— При діабеті змінюється обмін жирів, кровопостачання, робота нервів. Усі хвороби, які зачіпають судини, впливають і на потенцію. Наприклад, гіпертонія.

Куріння підвищує рівень холестерину в крові. Він відкладається на стінках, закупорює артерії. Вдихання тютюнового диму викликає різкий спазм хворих судин. Курці частіше за інших ризикують мати інсульт та інфаркт.

— При викурюванні пачки сигарет за раз людина отримує смертельну дозу нікотину. Якщо під час паління нудить, кидає в холодний піт, паморочиться в голові — почалося отруєння мозку, — каже Артем Ступаков із руху "Твереза Україна". — У жінок нікотин вбиває дозріваючі яйцеклітини. Знижуються шанси завагітніти.

 

1,25

сантиметра — на стільки вкорочується чоловічий статевий орган після 30 років

 

Зараз ви читаєте новину «Чоловічі органи зменшуються від куріння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути