Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:12

Червоний болгарський перець рятує від простуди

36-річна Оксана Варченко з міста Кременчук на Полтавщині восени їсть багато болгарського червоного перцю. Він поповнює організм вітаміном С і підвищує імунітет. Простудними захворюваннями жінка хворіє рідко.

— Щойно починаються масові простуди, купую перець. Їм його сирим, роблю салати. Усю сім"ю до нього привчила — і смачно, і корисно. А ще профілактика грипу.

У болгарському перці міститься вдвічі більше вітамінів, ніж в апельсинах. 50 г перцю в день забезпечує добову потребу людини у вітаміні С.

— Найбільше "аскорбінки" в перцях червоного кольору. Він допомагає виробляти в організмі необхідні білки та ферменти, — пояснює фітотерапевт Віра Солодовнік, 48 років. — Організм поповнюється ще й каротином, з якого утворюється вітамін А. Найбільше каротину в перці помаранчевого та жовтого кольорів. Він покращує стан шкіри, волосся, зору, слизових оболонок, захищає від серцевих захворювань і раку. Брак вітаміну А знижує стійкість організму до інфекційних захворювань.

Болгарський перець не радять їсти людям, які мають виразку шлунка та дванадцятипалої кишки, гастрити, коліти, гепатит або холецистит.

Зараз ви читаєте новину «Червоний болгарський перець рятує від простуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути