понеділок, 20 серпня 2007 14:40

Богдана Капусту лікували від епілепсії

Автор: фото: phl
  У відділенні дитячої кардіохірургії Інституту невідкладної і відновлювальної хірургії імені В. Гусака у Донецьку операції при вроджених вадах серця  роблять 20 років — із квітня 1987-го. За рік оперують до 100 хворих дітей
У відділенні дитячої кардіохірургії Інституту невідкладної і відновлювальної хірургії імені В. Гусака у Донецьку операції при вроджених вадах серця роблять 20 років — із квітня 1987-го. За рік оперують до 100 хворих дітей

25-річна Людмила Капуста із села Скотареве Шполянського р-ну Черкащини три роки тому відвела 5-річного сина Богдана в дитячий садок. Сама пішла на роботу до магазину. В обід із дитсадка зателефонували: малому зле.

— Я і перелякалася, і здивувалася, — згадує Людмила. — Він у мене нічим не хворів. Що тільки не думала, доки туди летіла. Прибігла в садок, а з Богданчиком уже все гаразд. Вихователька розказала, що він захотів лягти, повторював, що його нудить, зблід. Полежав хвилин п"ятнадцять, і все минулося.

Наступного дня Капуста повезла сина до шполянської райлікарні. Терапевт послухала, порозпитувала, а потім направила до невропатолога. Той оглянув хлопчика і сказав: "Це схоже на слабкий напад епілепсії".

У райлікарні дали направлення в обласну, порадили їхати туди якомога швидше. У Черкасах Богдана поклали в неврологічне відділення дитячої лікарні. Робили різні аналізи, енцефалограму, УЗО. На що захворіла дитина, зрозуміти не могли. Написали в картці: судомний синдром нез"ясованого походження. Виписали протисудомні пігулки й відправили додому. Порадили щомісяця приїжджати на консультацію. Дитині знову робили аналізи й щоразу прописували нові ліки.

Минуло півроку. Напади повторювалися.

— Він каже: "Мені погано" і лягає. Сам блідий-блідий, а верхня губа прямо-таки геть наче безкровна робиться, — розповідає Людмила. — Син почав часто застуджуватися, переніс пневмонію. Шкіра стала жовтуватою. Постійно був слабим, наче згасав на очах. Я місця собі не знаходила. Якось, коли знову треба було їхати в Черкаси, я сказала собі, що більше в ту лікарню дитину не повезу.

Сам блідий-блідий, а верхня губа геть наче безкровна робиться

Жінка вирішила шукати інших медиків. Згадала про лікаря-гомеопата, в якого кілька років тому лікувалася сама:

— У мене був полікістоз та ендометріоз. У лікарні наполягали на гормональній терапії. Але я відмовилася. Прочитала в журналі, що дівчина вилікувала такі захворювання за допомогою гомеопатії. Телефон лікаря-гомеопата Володимира Шестеріна взяла у знайомої. Через три місяці зробила обстеження. Медики підтвердили, що я одужала. Подумала, може, й Богданчикові цей лікар допоможе.

Гомеопат Володимир Шестерін, 58 років, оглянув дитину, послухав, запитав про симптоми.

— Лікар каже: "Яка епілепсія? У нього порок серця". Я ледь не знепритомніла. Думаю, оце тобі на, ще краще, — розповідає Людмила Капуста.

Гомеопат порадив зробити обстеження. Діагноз "вада серця" підтвердився.

— У нас виявився ще цілий букет болячок, — говорить мати. — І хребет скривлений, і печінка хвора. Ті приступи були через печінку.

Лікар призначив гомеопатичні гранули. Довелося відмовитися від багатьох продуктів: цукерок, шоколаду. Богдан переносить це по-геройськи. Коли його пригощають цукеркою, каже: "Мені не можна".

Людмила помітила, що зовсім скоро після гомеопатичних ліків напади припинилися. Син пожвавішав, перестав скаржитися на втому. Не застуджується, зник жовтуватий відтінок шкіри. Восени йому виповниться вісім років, він піде в другий клас. Учиться на "відмінно". Людмила третій рік регулярно возить сина в Черкаси до гомеопата.




Гомеопатичними ліками ангіну лікують за два дні

Від ангіни гомеопатичні препарати позбавляють за два дні, каже черкаський лікар-гомеопат Володимир Шестерін. Цей метод дає добрі результати при лікуванні хронічних хвороб печінки, сечо-статевої системи, серця, шлунково-кишкового тракту. Піддається лікуванню діабет ІІ типу, безпліддя, дитячі енурези, імунодефіцит.

Призначаючи ліки, гомеопат враховує діагноз, вигляд людини, її характер, поведінку, рухи, поставу.

Хворобу Богдана Капусти не вдасться вилікувати швидко, вважає Шестерін. За його словами, хлопчик має перерости недугу.

— Результат залежить від конституції людини. Осанка, хода, колір шкіри, форма носа, нижньої щелепи. Для кожного типу фігури притаманне певне коло хвороб, — розповідає лікар.

Гомеопатичні препарати виготовляють із речовин природного походження: рослинного, мінерального, тваринного. Це сильнодійні ліки. Однак настільки розведені водою, що самої речовини в них майже немає. Але залишається інформація про неї на молекулярному рівні. Гомеопатичні препарати не викликають побічних ефектів, їх можна пити навіть вагітним.

Але треба відмовитися від продуктів, які послаблюють дію препаратів — шоколаду, кави, какао, алкоголю.

Діти з вадами серця відстають у розвитку

Діти з хворим серцем розвиваються гірше за однолітків. Першими  ознаками серцевої недостатності лікарі називають саме відставання у розвитку, а також посиніння (знекровлення) верхньої губи та задуху. Через нечіткі симптоми вади серця іноді плутають з епілепсією.
— Сплутати можна, якщо в дитини були судоми чи зомління. Точно поставити діагноз зможе лише кардіохірург після огляду, — пояснив "ГПУ" черговий лікар відділення дитячої кардіохірургії й реабілітації донецького Інституту невідкладної і відновлювальної хірургії ім. В. Гусака. Назвати своє ім"я він відмовився.
Черкащанам він порадив їхати на огляд до Києва: "Охматдит", Інститут серцево-судинної хірургії АМНУ або Міський центр кардіології та ревматології. Столичні заклади мають добру базу.
Медик уважає, що при вадах серця гомеопатія не допоможе. Без належного лікування дитині може стати гірше. Із такою хворобою у більшості випадків треба робити операцію.

Олександра СУБОТІНА

Зараз ви читаєте новину «Богдана Капусту лікували від епілепсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі