четвер, 12 липня 2007 16:59

Білі плями протирають настоянкою чемериці

Свербіння та побіління на шкірі протирають настоянкою чемериці. Жителька села Старий Милятин Буського району на Львівщині Надія Івашків, 66 років, так вилікувала свою знайому.

— Жінка пожалілася мені, що не може вдягти відкриту сукню, — розповідає Надія Іванівна. — Казала, на грудях має білі плями, але то не вітиліго. Я порадила їй зранку і ввечері протирати їх ваткою, змоченою в настоянці чемериці. За кілька тижнів плями зійшли.

Спиртову настоянку травниця радить купувати в аптеці, бо чемериця отруйна рослина й самому її готувати не варто. Якщо неправильно розрахувати дозування, можна отруїтися.

Болгарська цілителька Ванга чемерицею лікувала ангіну. Щоб зняти запалення з мигдалин, треба замісити м"яке тісто і розкачати його у формі смужки. Її посипати подрібненим висушеним коренем чемериці. Тістом обгорнути шию хворого. Зверху накласти пов"язку і залишити: дорослим на ніч, дітям — на три години.

Зараз ви читаєте новину «Білі плями протирають настоянкою чемериці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі