четвер, 24 вересня 2020 05:30

Без лікування катаракта забирає зір назавжди

Автор: ФОТО НАДАНЕ КЛІНІКОЮ "ІРІС"
  Тетяна Д’яконова: ”Зберегти зір допоможе вчасна діагностика катаракти”
Тетяна Д’яконова: ”Зберегти зір допоможе вчасна діагностика катаракти”

У центрі Полтави розташований офтальмологічний центр "Іріс", лікарі якого рятують зір пацієнтів із катарактою та глаукомою. Вже чотири роки медичний заклад найвищого рівня цінують за висококваліфіковану допомогу, якісний сервіс і дбайливе ставлення.

— За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожні 5 секунд втрачає зір доросла людина, — розказує Тетяна Д'яконова, офтальмолог вищої категорії, головний лікар офтальмологічного центру "Іріс". — В Україні щороку діагностують майже 400 тисяч хворих на катаракту. За статистикою, лише 120 тисяч пацієнтів отримують відповідне лікування. Водночас 280 тисяч людей втрачають зір назавжди. Осліпнути — це не лише особисте горе, а й великий тягар і проблеми для родини. Загалом після 40 років кришталик починає втрачати свої особливості, а після 80 — майже в кожної людини буде катаракта. Єдиний спосіб врятувати зір — хірургічна заміна кришталика на штучну лінзу. Операція цілковито безболісна, безкровна і під керівництвом досвідчених лікарів центру практично завжди результативна.

Офтальмологічний центр повноцінно працює під час карантину, але систему захисту клієнтів значно посилили.

— Постійно діє система очищення та кварцування повітря ­закритого типу. Приміщення регулярно дезінфікують і контролюють санітарні норми. Також пацієнти приходять лише за попереднім записом й одразу відбувається перевірка температури тіла та стану здоров'я. Для літніх людей працює ліфт. Направлення на обстеження не потрібне, — додає Тетяна Д'яконова.

Що отримує пацієнт в офтальмологічному центрі "Іріс"?

— Широкий спектр медичних послуг. Спочатку всі проходять медичний огляд і ретельну діагностику зору. Лікарі мають отримати вичерпну інформацію про стан здоров'я. Лазерна перевірка, ультразвукова діагностика ока, безконтактне визначення тиску в очах, перевірка на 20 іноземних апаратах обстеження. Після повноцінного огляду, що триває від години до двох, даємо вичерпну консультацію й рекомендуємо подальше лікування чи операцію.

Знаємо, що операції проводите без болю і без госпіталізації.

— Запровадили хірургію одного дня, використавши закордонний досвід. Використовуємо лінзи для штучних кришталиків найкращих виробників, що пройшли сертифікацію в Україні. Завдяки запатентованій методиці одночасно комплексно лікуємо катаракту та глаукому. Вартість операції у нашому центрі навіть менша, ніж у державних лікарнях. Оптимальний варіант операції на одне око зараз коштує від 4900 гривень у комплексі — використовуємо українсько-американський штучний кришталик, одноразові хірургічні інструменти. Цілий місяць лікарі спостерігають за здоров'ям пацієнта.

При катаракті кришталик ока стає непрозорим і твердіє. Люди одразу починають погано бачити. Також часто трапляються несподівані зорові спалахи — то від фар автомобілів, то від сонячного проміння. Це відбувається через неправильне заломлення світла в кришталику.

Кому варто звертатися по допомогу?

— У центрі рятуємо хворих на катаракту, глаукому, короткозорість і далекозорість, астигматизм. Займаємось усім, від проблем із сітківкою до запалення і травм очей. Постійно консультуємо й лікуємо школярів і підлітків. Допомагаємо всім хворим — маємо пацієнтів зовсім юних і навіть 100-річних, — про­довжує Тетяна Вікторівна.

Що порадите для збереження здоров'я зору?

— Після 40 років перевіряти зір необхідно щороку. В групі ризику — люди із цукровим діабетом та хворі з відхиленнями артеріального тиску. Також ті, в кого є серцево-судинні проблеми.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 35 тисяч операцій

Крім лікування катаракти і глаукоми, в клініці "Іріс" пропонують ще такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей PARAGON (США), лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала роботу 2016 року.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня — вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні).

Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 69 71 70, 0(66) 19 73 031

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Без лікування катаракта забирає зір назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі