четвер, 10 квітня 2008 17:56

Японська гімнастика знімає біль у суглобах

 

Киянка Алла Пушкаренко, 71 рік, хворіє на коксартроз. У неї майже повністю стерті тазові суглоби. Аби полегшити біль, вона робить вправи та натирається перцевою настоянкою.

— Я спробувала різні методики. Наприклад, вправи російського ортопеда Бубновського. Але вони не допомагали. Гімнастика Ніші — інша справа, — розповідає жінка. — Про неї вичитала в книзі про японського майстра Кацудзо Ніші. Спочатку робила за картинками, а тепер знаю напам"ять.

Для вправ, розказує Пушкаренко, треба зробити дерев"яний валик. Його кладуть під шию. За розміром він має бути таким, щоб зручно було лежати на підлозі. Радить починати з 60 разів. Так легше звикнути.

— Перші три вправи виконую лежачи на спині, — пояснює Алла Вікторівна. — Спочатку лежу на підлозі і звиваюся, як рибка. Вправа так і називається "золота рибка". Маю зробити 180 рухів. Це якраз три хвилини.

Потім жінка кладе під шию валик, а ноги і руки піднімає вгору — вертикально до підлоги. І трясе ними. Виконує 240 разів — чотири хвилини.

Третя вправа — "гармошка".

— Ноги зігнути в колінах, стопи разом, а коліна розвести. Складаєш коліна й одночасно відштовхуєшся, випрямляєш ноги. Руками в цей час треба стукати по сонячному сплетінню — 60 ударів. Японці кажуть, так і суглоби оновлюються, і цукор у крові можна стабілізувати.

Наостанок пенсіонерка сідає на п"яти. 10 разів піднімає плечі, стільки ж нахиляє голову вверх-вниз, потім вправо-вліво. Каже, якщо робити гімнастику щоранку, суглоби болять менше.

Зараз ви читаєте новину «Японська гімнастика знімає біль у суглобах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі