четвер, 13 березня 2008 17:53

Анатолій Забродько хоче прожити 150 років

  Полтавець Анатолій Забродько щодня робить зарядку — займається з гантелями, бігає, стає на голову. 28 років тому він відшукав свій рецепт здоров’я та довголіття — їсти висівки, яєчну шкаралупу, щодня пити два літри води і вести активний спосіб життя
Полтавець Анатолій Забродько щодня робить зарядку — займається з гантелями, бігає, стає на голову. 28 років тому він відшукав свій рецепт здоров’я та довголіття — їсти висівки, яєчну шкаралупу, щодня пити два літри води і вести активний спосіб життя

— Хто помирає раніше 150 років, той помирає насильницькою смертю. Так ще Мечников говорив, — каже 79-річний Анатолій Забродько з Полтави. У 51 рік чоловік відшукав рецепт здоров"я та довголіття. Користується ним дотепер.

— Я працював на заводі газорозрядних ламп. Ртуть — не дуже приємна штука. Немає ні запаху, ні смаку, а впливає на організм. Доводилося частенько ходити в лікарню. Як прийду — на мене навіть не дивляться, відразу виписують лікарняний. Найбільше ртуть руйнує нервову систему. Руки ж, бачите, зараз нормальні, — показує Анатолій Іванович. — А тоді так тряслися. Якось потрапив до лікаря-невропатолога, професора років 50. А мені було 47. Він і каже: "Ето у вас старчєскоє". Я йду і думаю: "Невже медицина не знає, як запобігати захворюванням?". Товариш Владислав Ніконенко дав почитати книжку "Бджоли у житті людини".

Анатолій Забродько взявся за лікуванні бджолиною отрутою. У книжці було написано: лікує всі хвороби, крім шизофренії, туберкульозу та діабету.

— Я виходив із заводу, збирав бджіл і саджав на себе. Десь через 10 днів почуватися став набагато краще. Стерпів укуси 225 бджіл — це повний курс. У мене був товариш, який двічі на рік лягав у лікарню з радикулітом. Після бджіл він забув, що то за хвороба.

Анатолій Іванович вивчав рецепти, які допомагають організму бути здоровим. У журналі "Химия и жизнь" прочитав, що треба вживати по дев"ять столових ложок висівок щодня, щоб організму вистачало цинку для роботи м"язів. Спробував — і теж відчув себе здоровішим.

Щоб були міцні зуби і кістки, він радить їсти шкаралупу з яєць. Забродько перемелює її на ручній кавомолці. Каже, кальцій зі шкаралупи добре засвоюється організмом. Щодня перед їдою Анатолій Іванович з"їдає третину чайної ложки такого порошку. Уранці після сніданку вживає ложку синього йоду, який теж вважають помічним при багатьох хворобах.

— Але їсти йод треба лише вранці, бо він бадьорить. Бо увечері до півночі спати не будете. А ще, щоб бути здоровим, треба вживати по два літри води щодня.

Щоранку чоловік пробігає 8 км. Лише в суботу залишається вдома. Анатолій Іванович відвідує церкву адвентистів сьомого дня. Співає там у хорі.

— Я живу біля школи N13. Там паркан, оббігаю його 10 разів. Потім іду на стадіон і роблю зарядку. А вдома займаюся з 5-кілограмовими гантелями, — каже Забродько.

Анатолій Іванович живе з донькою, зятем та двома онуками. У Мазурах, за Полтавою, мають 15 соток землі. Городину родина саджає і збирає разом. А доглядати за нею Забродько нікому не довіряє. Їздить сам, за 12 км від дому.

— У мене є "мерседес" на двох колесах, — сміється чоловік.

Синій йод готують із цукром і лимонною кислотою

Синій йод — це йодований крохмаль. Для його приготування треба у 50 мл теплої води розвести 10 г картопляного крохмалю — чайна ложка з верхом, розмішати, додати 10 г цукру і 0,4 г лимонної кислоти — кілька кристаликів. Тим часом закип"ятити 150 мл води і в окріп влити розчин крохмалю. Суміш розмішати, охолодити та додати чайну ложку 5% спиртового розчину йоду — вона посиніє. Це і є йодований крохмаль.
Синій йод покращує еластичність судин, нормалізує тиск. Ним лікують дизентерію та стоматит, захворювання шлунку та кишковика, внутрішні рани, які довго не заживають.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Забродько хоче прожити 150 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі