понеділок, 21 липня 2008 14:48

Алергію лікують активованим вугіллям

Алергію лікують активованим вугіллям

Аби влітку уникнути алергії, 45-річна Наталія Ящикова з Донецька щодня випиває по дві таблетки активованого вугілля. Каже, раніше не могла їсти абрикоси й персики, шкіра починала свербіти та з"являлися червоні висипання.

— Про лікування вугіллям я дізналася від знайомої, — розповідає невисока огрядна жінка. — Вона так сина вилікувала. Хлопчик із дитинства мав алергію. По лікарях возили, але нічого не помагало. Не міг їсти ні винограду, ні огірка. А тоді їй розказали про активоване вугілля.

Щоб вилікуватися, щодня протягом півроку випивають по чотири таблетки. Кажуть, організм потроху очиститься, й недуга минеться.

— Я рецепт на собі перевірила, — каже Наталія. — Тепер спокійно їм персики, хоч ранні, хоч пізні. Але не зловживаю, беру лише наші, щоб знову не спровокувати недугу.

Педіатри підтверджують дієвість такого лікування. Кажуть, що слабка шлунково-кишкова система — добрий ґрунт для алергії. Однак лікуватися радять під наглядом лікарів. Перед тим потрібно проконсультуватися в гастроентеролога й алерголога, дитину має оглянути педіатр.

— Вугілля — це сорбент, він забирає все на себе, — розповідає столичний педіатр дитячої поліклініки N4 Лариса Замкова, 43 роки. — Але із хвороботворними бактеріями забирає і потрібні. Тому, щоб не пошкодити травлення, потрібно приймати і ферменти, і бактерії. Або чергувати прийоми таблеток із двотижневими перервами, тоді баланс мікрофлори не порушиться.

Недугу провокує пилок, укуси комах

Алергологи лікування активованим вугіллям не визнають. Пояснюють, що недугу провокує пилок, укуси комах, жаління рослин. Тому треба їх уникати. Сорбенти ж використовувати як допоміжний засіб.

— Приміром, ентеросгель добре виводить шлаки, — зазначає Людмила Забродська, 37 років, лікар-алерголог Центру алергічних захворювань верхніх дихальних шляхів та вуха столичного Інституту отоларингології. — Препарат видаляє з кишечника й крові токсичні речовини та патогенні мікроорганізми, які затримують алергени та затягують процес одужання.

Гель не має протипоказань і побічних ефектів, не всмоктується в кров, не пошкоджує слизової оболонки шлунка та кишківника, не накопичується в організмі й швидко виводиться.

Киянка Вікторія Майструк, 30 років, за допомогою ентеросгелю підліковує весняний риніт. Коли цвіте верба, жінку доймає нежить.

— Гель мені прописав лікар. Він солодкуватий на смак, тому їсти його не противно. Відтоді, як почала чиститися, значно краще почуваюся, лікарняний не мушу брати. Хоч і сиджу на роботі з мокрим носом.

Щоб уникнути сезонних загострень, лікарі радять алергікам проходити імунотерапію. Для дорослих призначають ін"єкції, дітям приписують драже.

Починають лікування в листопаді, щоб до квітня організм виробив антитіла до збудників алергії. Медики кажуть, якщо пройти таку терапію протягом трьох років, можна убезпечити себе від нападів на найближчі 10.

Зараз ви читаєте новину «Алергію лікують активованим вугіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі