понеділок, 03 березня 2008 14:11

30-річна киянка вивела власну формулу боротьби з целюлітом

 

30-річна киянка Ольга Мельник рік живе у Москві. Каже, що целюліт і розтяжки в неї з"явилися ще в дев"ятому класі. Але тоді мало хто знав, що це таке і як його лікувати.

— Із 15 років пам"ятаю, у мне всі питали про смужечки від розтяжок та бугорочки на попі, особливо на пляжі це було помітно, — розповідає жінка. — Дерматолог тоді сказала, що це не страшно: "Народиш — тоді приходь лікуватися".

Згадує, що вперше про масажі й обгортання від целюліту почула 10 років тому. Відтоді перечитала купу літератури й обстежилася в різних лікарів і вивела свою формулу: менше солодкого, вітаміни та риб"ячий жир, масажі, креми.

— Лікарі пояснюють, що маю проблеми зі шкірою — запалення підшкірної клітковини. В організмі виробляється недостатньо колагену, шкіра втрачає еластичність, розтягується, а зовні це виглядає, як горбик, — Ольга відпиває з пляшечки негазовану мінеральну воду. — Щоб допомогти клітинам відновитися, підживлюю їх вітаміном С і цинком, п"ю багато води. А щоб не зашлаковувати організм, відмовилася від розчинної кави, цукру та картоплі, обмежую фрукти, де багато клітковини.

Жінка вживає вітаміни групи B, які покращують обмін речовин. А також капсули риб"ячого жиру й олії примули — для підтримки гормонального балансу.

Треба пощипати шкіру, поплескати долонею

— Спочатку ходила на дорогі масажі, а з часом сама навчилася їх робити, — додає Ольга. — Купую хороші креми, їх треба наносити знизу вверх, від коліна до живота. Потім пощипати шкіру, поплескати долонею по колу.

Каже, це допомагає покращити приплив крові, який потрібен для оновлення шкіри. А щоб стимулювати відтік лімфи — робить кавові розтирання.

— Гостям подаю заварну каву, а гущу збираю, — ділиться рецептом. — Потім змішую її 50 на 50 із гелем для душу та натираю сідниці, живіт та ноги. Так масажую кілька хвилин, змиваю та наношу антицелюлітний крем на вологу шкіру.

Розтяжки та целюліт у жінки майже пропали, але повністю шкіра гладкою не стає.

— Головне робити все регулярно, не запускати. Тоді можна відновити шкіру. Боялася, що після народження сина матиму ще більше проблем. Але завдяки такому догляду цього не сталося. Тепер думаємо з чоловіком про другу дитину.

Ліподистрофія невиліковна

Дерматологи кажуть, що зміни у структурі шкіри незворотні. Їх доведеться заліковувати все життя, якщо не подобаються горбики та розтяжки.
— Целюліт — це застаріла назва, — пояснює Наталія Яковлєва, 31 рік, дерматолог-косметолог столичного оздоровчого центру "Озіріс". — Уважалося, що причина недуги — запалення клітковини. Насправді ж хвороба виникає через порушення кровообігу та лімфообміну — тому правильно називати її ліподистрофія.
Щоб покращити структуру шкіри та розгладити горбочки, дерматологи радять поєднувати обгортання, вправи, курс мезотерапії (суміш ліків мікродозами колють у жировий бугорочок. — "ГПУ") та масажу. Столичний фітнес-тренер Мирослава Синицька, 30 років, радить робити вправи в басейні. Говорить, так легше розіб"ються грудки та не буде синців.
— Один метод нічого не дасть, лише призупинить недугу, — додає Наталія Яковлєва. — Однак вилікувати ліподистрофію повністю неможливо. Це боротьба з генетикою. Раніше, коли ідеалом були повні жінки, на нерівну шкіру ніхто не зважав.
Серед причин виникнення целюліту лікарі називають гормональні збої, ожиріння, слабкий імунітет, спадковість і неправильне харчування. Додають і зловживання алкоголем, куріння, стрес і сидячу роботу.

Зараз ви читаєте новину «30-річна киянка вивела власну формулу боротьби з целюлітом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі