четвер, 08 липня 2010 06:15

10-хвилинний секс заміняє 15-хвилинну пробіжку

Київський лікар-сексолог 61-річний Вадим Левкович радить займатися сексом щонайменше тричі на тиждень. Від цього вдвічі зменшується ризик серцево-судинних захворювань.

— Секс допомагає діагностувати недуги серця. Проблеми з ерекцією можуть свідчити про хворі кровоносні судини. Слабка ерекція є першою ознакою гіпертонії, цукрового діабету та атеросклерозу.

Під час сексу виробляється гормон пролактин, який стимулює розвиток клітин, що відповідають за нюх. Секс також сприяє схудненню. 10-хвилинний статевий акт спалює стільки калорій, як при 15-хвилинній пробіжці.

— Пульс піднімається від 70 ударів до 150, як у атлетів. Зміцнюються м"язи живота, сідниць, стегон, спини та грудної клітки. М"язи сечового міхура також стимулюються, що є доброю профілактикою циститів. Виробляються антитіла імунітету. В активних коханців їх на 30 відсотків більше, ніж у тих, хто утримується від сексу. А ризик раку простати знижується на 25 відсотків.

Американські вчені дослідили, що секс стає корисним після півгодинної тривалості. Тоді з організму починають вивільнятися радикали — хімічні сполуки, що руйнують клітини організму і є причиною більшості захворювань.

— Багато чоловіків і жінок вірять фантазіям про статеві акти, що тривають усю ніч, — каже доцент психології Університету штату Пенсильванія Девід Корті, 45 років. Це часто викликає у людей почуття розчарування і незадоволеності. Тепер ми можемо впевнено сказати, що для зміцнення здоров"я досить півгодини.

37-річна Катерина Павлова, психолог із Києва, каже, секс не може бути корисним до 14 років. До того він лише нашкодить, передусім психологічно.

— Уперше спробувати найкраще у 18 років, коли молода людина має психологічну установку, що вже доросла і сама відповідає за свої вчинки. Важливо, щоб у дівчини склалися хороші емоційні стосунки з батьком, а в хлопця — з матір"ю. Найкраще, коли батьки поводяться як хороші друзі. Тоді перший секс не нав"яже відчуття провини.

Зараз ви читаєте новину «10-хвилинний секс заміняє 15-хвилинну пробіжку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі