середа, 14 квітня 2021 13:16

Стосунки, які почались у додатках знайомств, міцні - науковці

Стосунки, які почались у додатках знайомств, міцні - науковці
Результати показують, що пари, які познайомились у додатку, мали більше мотивації жити разом, ніж ті, хто зустрілись за інших обставин. Фото: pixabay

Якщо закохані познайомились у спеціальних додатках через телефон, то вони більш налаштовані на довгострокові стосунки та задоволені ними.

Дослідники Женевського університету UNIGE у дослідженні проаналізували вибірку з 3235 дорослих, які мали стосунки за останні 10 років, пише PLOS ONE.

Результати показують, що пари, які познайомились у додатку, мали більше мотивації жити разом, ніж ті, хто зустрілись за інших обставин. Жінки, стосунки яких почались у додатках, частіше хотіли й планували дитину найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тренер, блогер і маніяк: у кого не варто закохуватись

Також пари, які спершу знайомилися онлайн, були настільки ж задоволені якістю стосунків та життя, як і ті, хто зустрічався за інших обставин.

За словами наукового співробітника Джини Потарки, додатки для знайомств заохочують людей з різним рівнем освіти – "змішуватися". Особливо, коли це високоосвічена жінка та менш освічений чоловік.

Водночас додатки роблять легшими стосунки на відстані, оскільки користувачі можуть спілкуватися між собою, незважаючи на них.

Кохання на відстані може спершу видаватися романтичним, адже можна проводити час разом, будучи порізно. Але з часом з'являється все більше проблем та негативу в стосунках пари. За деякий час є відчуття, що 2 – 3 дні на зустріч – це надзвичайно мало, бо хочеться, щоб партнер постійно був поруч. Постійне очікування також втомлює.

Зараз ви читаєте новину «Стосунки, які почались у додатках знайомств, міцні - науковці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі