пʼятниця, 20 листопада 2020 23:46

Старші пари поділились секретом гармонійних стосунків

Старші пари поділились секретом гармонійних стосунків
Почуття гумору просто необхідне для якісного життя у всіх його сферах. Фото: pixabay

Є 3 важливі секрети стосунків, завдяки яким любов може жити вічно.

Фахівці опитали закоханих людей похилого віку, а також проаналізували дослідження психологів, пише Cosmo.

Одним з них є спільні цінності. Одна літня американська пара розповіла, що підтримувати "хімію" протягом 40 років їм допомагають спільні цінності. Перш за все – чесність. Якщо говорити про все відкрито, не збирати образи й намагатися зрозуміти позицію партнера, яка не сходиться з твоєю, можна уникнути безлічі глобальних конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спростували міфи про стосунки закоханих

Почуття гумору просто необхідне для якісного життя у всіх його сферах. Стосунки - не виняток. Іноді, йдучи за своєю гординею і комплексами, ми вмудряємося "роздути з мухи слона" замість того, щоб перевести проблему в жарт. Мова йде про дрібні побутові негаразди, а не про глобальні проблеми, які завдяки гумору не розв'язати.

Третій секрет - дії. Психолог, коуч і письменник Стівен Кові впевнений, що любов – це дієслово, дія. Відповідно, щоб вона жила і не згасала, обом партнерам потрібно вкладати в них свої часові, матеріальні й емоційні ресурси.

Вчені знайшли дещо спільне у генетиці людей, які вважають свої стосунки щасливими. Виявилося, що щасливий шлюб може ховатися у ДНК, пише The Independent.Відомо, що стосунки будуються на спільних цінностях, поглядах, фізичному потязі. Але науковці стверджують, що гени також важливі у цьому списку.



Зараз ви читаєте новину «Старші пари поділились секретом гармонійних стосунків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі