вівторок, 26 січня 2021 23:46

Підтримка коханих мотивує худнути - вчені

Підтримка коханих мотивує худнути - вчені
Закохані, для яких схуднення є спільною метою, набагато частіше слідують цим стратегіям, навіть змушуючи себе. Фото: pixabay

Якщо є підтримка партнера, то для втрати ваги з'являється більше мотивації.

Також завдяки цьому процес схуднення стає ефективнішим, повідомляє Science Daily.

Це дослідила експертка з міжособистісного спілкування Рене Дейлі, яка в процесі роботи опитала 389 людей, що живуть з коханою людиною і намагаються схуднути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали топ-3 рецепти легких супів для схуднення

Учасників запитали: чи розглядають вони цей процес як командну роботу? Чи мають однакові погляди? Чи можуть підтримувати баланс між відносинами та боротьбою із зайвою вагою?

Тоді дослідниця виділила 3 найпоширеніші стратегії схуднення серед пар: підбадьорення, наполягання та примус. Закохані, для яких схуднення є спільною метою, набагато частіше слідують цим стратегіям, навіть змушуючи себе. При цьому вони вважають це турботою, а не маніпуляцією, чи контролем.

"Підтримка партнера у процесі втрати ваги може розглядатися по-різному. Наприклад, людина, яка хоче сфокусуватися на дієті, а її партнер – на фізичних вправах, може оцінити пропозицію піти на прогулянку нав'язливою і марною. І навпаки, коли партнери мають однакові погляди на процес схуднення, вони з радістю приймуть пропозицію", – повідомила Рене Дейлі.

За її словами, парам можуть піти на користь розмови щодо вибору сприятливих психологічних умов та стратегій під час втрати ваги. Це може полегшити процес схуднення, зробити його більш ефективним, а також допоможе збалансувати свої цілі та зміцнити стосунки.

Тренування і схуднення у більшості людей нерозривні поняття. Однак, тренування ніяк не є засобом для схуднення. Людина худне не від тренувань, їжі або трав'яного збору. Людина може схуднути тільки при дефіциті енергії. Заправляємо в бак трохи менше бензину, ніж витрачаємо протягом дня і брак організм візьме з запасів.

Зараз ви читаєте новину «Підтримка коханих мотивує худнути - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі