середа, 21 жовтня 2020 23:46

Науковці встановили найкращий вік для одруження

Науковці встановили найкращий вік для одруження
Науковці дізналися, що для створення сім'ї та укладення шлюбу ідеальним віком є 28 – 32 роки. Фото: pixabay

Дослідження з метою визначити найбільш оптимальний вік для шлюбу провела група вченого Ніколаса Вольфінгера.

Для цього вони проаналізували тисячі особистих анкет та провели опитування серед сімейних пар різного віку, пише The Independent.

Науковці дізналися, що для створення сім'ї та укладення шлюбу ідеальним віком є 28 – 32 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що пара готова жити разом

За словами вченого, люди, які одружилися в цьому віці, як правило, більш щасливі в шлюбі, а відсоток розлучень серед них найнижчий. Найбільший відсоток розлучень і розставань характерний для пар, які одружилися дуже молодими – 18 –20 років або ближче до 40 років.

Науковець вважає, що це обумовлено тим, що молоді люди абсолютно не мають життєвого досвіду і сприймають відносини з юнацьким максималізмом. А ті, хто вирішили одружитися ближче до 40 років сприймають цей крок, як останній шанс, через що не зовсім адекватно оцінюють партнера.

Для романтичних відносин душевна близькість і взаєморозуміння важливіші за відсутність тривоги та сварок.Такого висновку дійшли канадські вчені, які опублікували результати дослідження в журналі Social Psychological and Personality Science.В експерименті брали участь понад 4000 дорослих людей, які заповнювали щотижневі анкети про свої стосунки.

Зараз ви читаєте новину «Науковці встановили найкращий вік для одруження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі