субота, 13 березня 2021 23:46

Ліжко, розмова, контакт: чи допоможе це повернути почуття

Ліжко, розмова, контакт: чи допоможе це повернути почуття
Тактильний контакт також важливий. Мають бути обійми, будь-які дотики, ніжні поцілунки у щічку. Фото: pixabay

Існує тенденція, що з роками почуття згасають, причиною чого можуть стати повсякденні клопоти та рутина.

Тоді романтика відходить на другий план, а побут стає першочерговим, пише "Новий канал".

За словами психологині та сексологині Наталі Єжової, існують способи, як повернути почуття. Для початку вона радить перевірити, хто є в ліжку. Іноді з парою може спати їхня дитина, домашня тварина, чи подушка. Це вже означає, що щось не так. Для дитини точно має бути окреме ліжко. Ще важливо парі завжди спати разом, а не в окремих ліжках. Так вони обмінюються енергією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без сорому: про які речі треба казати хлопцеві

Спеціалістка радить розмовляти та слухати. Проста розмова підтримує теплі відносини. У стосунках пари має бути не тільки телефонна переписка чи перегляд кіно разом, а живий діалог. Під час розмови важливо уважно слухати партнера. Після того, як поставили питання, не думайте, що скажете далі, а слухайте співрозмовника. Не слід також продумувати діалог наперед.Треба цікавитись, що розповідає партнер, ставити уточнюючі запитання, аби дізнатися ще більше інформації та скоротити відстань.

Тактильний контакт також важливий. Мають бути обійми, будь-які дотики, ніжні поцілунки у щічку. Дослідження американських вчених довели, що обійми стимулюють вироблення гормону радості окситоцину.

Сідати до столу, щоб поїсти також треба разом. Це момент, щоб провести час один з одним, що є найголовнішим. Тому було б добре, якби це, чи інше заняття стало традицією.

Психологиня радить контактувати очима. Щонайменше раз в день треба виділити час та спокійно подивитися одне одному в очі. Такий контакт дуже потрібен у стосунках.

Агресивна поведінка - це найочевидніша та найнебезпечніша ознака токсичної особистості. Стосунки з партнером, який не вміє контролювати свої емоції, часто бувають не тільки напруженими, але іноді й фізично небезпечними. Ознаки токсично-агресивної поведінки: партнер часто виливає на вас свою агресію через дрібниці або безпричинно, егулярно закінчує сварки погрозами піти або йде, не погоджуючись поговорити пізніше, партнер неодноразово звинувачує вас у тому, що ви якось псуйте його життя, ви боїтеся з ним сперечатися через його неконтрольовану реакцію.

Зараз ви читаєте новину «Ліжко, розмова, контакт: чи допоможе це повернути почуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі