субота, 09 березня 2019 01:50

Чому чоловіки не розуміють жіночих натяків

  Найпростіше рішення, але часто дуже складне для жінки - це говорити про свої бажання прямо.
Найпростіше рішення, але часто дуже складне для жінки - це говорити про свої бажання прямо.

Як би жінка не намагалася донести інформацію до чоловіка за допомогою натяків - він просто не зрозуміє, або зрозуміє, але не те що потрібно. Жінки живуть в абсолютно іншій реальності, ніж чоловіки. Вони набагато глибші, цікавіші, і багатогранніші за чоловіків. При цьому жіночий світ - це світ напівтонів, натяків, підказок і різних хитрощів. Чоловічий організм просто не заточений під режим розуміння півтонів. Уміння не помічати очевидного - один з найбільших чоловічих талантів.

І багато дівчат щиро дивуються - чому чоловіки не розуміють натяків? Як так сталося, що я вже змучилася, намагаючись показати йому щось, але він зробив абсолютно інакше. Як правильно натякнути чоловікові, щоб він зрозумів вас і виконав ваші бажання, пише allwomens.ru.

Чому чоловіки не розуміють натяків?

 

Логіка проти емоцій. Відомий факт – у більшості чоловіків активна лише ліва півкуля, в той час як жінками "управляють" обидві півкулі, що дає їм переваги перед чоловіками у вигляді більш розвиненої мови і більшої палітри емоцій. Звідси і велика потреба в почуттях, і балакучість, і алегоричність. Більш того, завдяки цій різниці у жінок більше розвинена інтуїція, пам'ять, образне мислення. Вона одночасно може робити тисячу речей: натякати, ображатися за нерозуміння натяку і любити так, що "вбила б, якби потім можна було його оживити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зрозуміти, що чоловік дійсно вас любить

Недоліки виховання. Чоловіків з дитинства вчать стримувати свої емоції. Вони - слабкість. І коли в дорослому житті чоловіки бачать прояв слабкості у вигляді жіночих сліз, вони губляться. Їх не вчили жаліти і орієнтуватися, коли жінка хоче, щоб її пожаліли, або коли вона намагається здаватися сильною і жалість розцінить як приниження. Тому вважають за краще, щоб їм говорили не натяками, а прямо, яких дій вимагає від них очікують.

 

Чоловіча психологія. Вона влаштована інакше, ніж жіноча. Там, де жінці потрібна підтримка і участь, чоловікові - абсолютний спокій. Втомлений після роботи, скандалу з начальством, пробками на дорозі та іншими проблемами, що трапилися за день, він навряд чи почує натяк. Він навіть правду в лоб почує насилу. До чоловіка, що перебуває в стані "залиш мене, старенька, я в печалі", краще не приставати з натяками. Жіночі ребуси він точно розгадувати не буде.

Інстинкт виживання. Природа потурбувалася, щоб чоловік бачив мету та її досягнення – вбити мамонта, і не бачив деталей, що відволікають від головного. У жінок, навпаки, загострено увагу на дрібниці, щоб бачити картину цілісною і краще "орієнтуватися на місцевості". Тому чоловіки погано розрізняють нюанси, деталі, відтінки кольорів, емоцій, слів і настрою. Марно чекати від чоловіка, що він зрозуміє, чому жінка весь вечір ходить зі стиснутими губами і мовчить. Однак в її розумінні, це красномовний натяк на забуту ним річницю весілля.

 

Натяк без натяку. Після численних "шишок" від недорозгаданих натяків, чоловіки намагаються розпізнати натяки там, де їх немає. Але знову мимо, і знову те ж саме: "Ти мене не розумієш! І ніколи не розумів! "А як чоловікам зрозуміти, що саме зі сказаного натяк, що напівнатяк, що напівправда, а що правда? І звідки їм знати, що в розумінні жінки терміново і важливо; що терміново, але не так важливо; що важливо, але зовсім не терміново; а що і не важливо, і не терміново?

Розмова на чистоту

Чоловічим розумом складно зрозуміти жінку. Її "що-небудь" може виявитися "усім, що завгодно", конкретне "ні" - може означатиі тверде "може бути", а "може бути" - категоричне "так". Тут чоловічій логіці складно не зламатися. У хлопців до слабкої статі є одне прохання - говорити прямо: "подаруй мені квіти", а не "я бачила в переході чудові хризантеми"; "купи мені плаття", а не "мені нічого вдягти"; "поклич мене заміж", а не "статистика стверджує, що самотні жінки частіше хворіють".

Жінки, спілкуючись між собою, прекрасно одна одну розуміють. Ловлять натяки одна одної, добудовують картини, розбирають те нагромадження смислів, які вони закладають в свої фрази і розмови.

Є ще один цікавий психологічний феномен - жінка, спілкуючись за допомогою натяків і півтонів, завжди шукає їх і у інших. І неважливо - спілкується вона з жінкою або чоловіком. Вона буде намагатися їх там знайти. Тому для чоловіка теж важливо розуміти - чим більше він говорить, тим більша ймовірність, що жінка в його словах розкопає щось не дуже хороше, що він зовсім не мав на увазі. Оптимально для чоловіка взагалі не говорити зайвих слів.

Зараз ви читаєте новину «Чому чоловіки не розуміють жіночих натяків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі