понеділок, 10 листопада 2014 15:00

Через війну на Донбасі українці замінюють гучні весілля на скромні вечірки

Через війну на Донбасі українці замінюють гучні весілля на скромні вечірки
фото надане Богданом Нагорним

Цієї осені користуються популярністю весілля на 10-15 гостей. Серед причин, через які молодята відмовляються від гучних святкувань, підвищення цін у ресторанах, подорожчання спиртних напоїв, м'ясних і кондитерських виробів, які молодята чи їхні батьки докуповують додатково. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів менеджер івент-агентства Богдан Нагорний.

"Одні молодята стали більш раціональними, - говорить Богдан. – Вони не вважають за потрібне витрачати 5-7 тисяч доларів на весілля для 100 гостей. Звуть найближчих – по 5-7 гостей з кожної сторони. Інші відмовляються від гучних святкувань через війну на Донбасі. Не завжди можуть перенести чи скасувати давно заплановане весілля, тому просто віддають перевагу скромнішому формату".

10 тис. грн. на весілля витратив Андрій Дмитрук зі Львова

"Скільки на весілля грошей не витрачай, все одно усім не вгодиш, - говорить Андрій. – Я дружину поставив перед фактом: або робимо дешеве весілля, або не робимо ніякого, а просто розпишемося. Зараз не час влаштовувати гучні святкування".

З тернополянкою Оксаною Сорокою побрався 11 жовтня. Дмитро влітку вирушив добровольцем на Донеччину. В АТО брав участь 3 місяці. Додому повернувся у відпустку на 10 днів.

"На весілля покликали тільки дружок, батьків і хресних – всього 14 чоловік, - каже наречена. - Сукню взяла на прокат за тисячу гривень. Купила тільки туфлі і фату. Андрій розписувався у формі, а на фотосесію вмовила вдягнути костюм. Вклалися у 10 тисяч гривень. Замовили у ресторані вечерю. Все було, як у людей – голубці, бульйон, шашлики, бутерброди з ікрою".

Молодята не витрачали гроші на кортеж, відмовилися від весільного торту і салютів. Про скромне весілля не жалкують. Гості подарували їм 12 тис. грн і телевізор.

Пара познайомилася у травні на дискотеці в одному з нічних клубів.

"Що вийду заміж за 5 місяців після знайомства, і подумати не могла. В нас з Андрієм все дуже швидко закрутилося. Коли на війну їхав, мій батько йому бронежилета купив. Повернувся з АТО іншою людиною. Подорослішав, посерйознішав. Каже, жити треба сьогоднішнім днем. Вже дітей хоче", - розказує Оксана.

Зараз ви читаєте новину «Через війну на Донбасі українці замінюють гучні весілля на скромні вечірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі