пʼятниця, 08 листопада 2019 01:35

Як зрозуміти, що з вами фліртують

  Більшість людей не розуміє, що з ними намагаються фліртувати. Фото: ua.depositphotos.com
Більшість людей не розуміє, що з ними намагаються фліртувати. Фото: ua.depositphotos.com

"У вас дивовижні очі, можу я запросити вас на чашку кави?" У таких випадках флірт більш ніж очевидний. Однак далеко не завжди той, хто прагне продемонструвати нам свій особливий інтерес, настільки відвертий.

Флірт може бути заплутаним, і ми не завжди правильно зчитуємо сигнали, які посилає наш співрозмовник. Часто людина боїться бути знехтуваною і тому заграє з нами не безпосередньо, а опосередковано: намагається бути дуже уважною, розповідає щось веселе, жартує. І залишає нас з питанням — що ж мав на увазі наш співрозмовник?"

Дослідження показали, наскільки добре ми насправді розпізнаємо ситуації, коли з нами намагаються фліртувати. Психологи спостерігали, як незнайомі між собою люди спілкувалися протягом 20 хвилин. Після чого поділилися своїми першими враженнями.

1. Фізичний потяг. Чим більше нас приваблює людина протилежної статі, тим охоче ми починаємо фліртувати вже при першому знайомстві. Однак, як правило, зберігаємо тверезий погляд на речі - навіть якщо нам хтось дуже сподобався, ми не бачимо в його ввічливості прихований натяк на те, що він зацікавився нами.

2. Чоловіки і жінки в рівній мірі помиляються. Переважна більшість людей не розуміє, що з ними намагаються фліртувати. Так, лише 18% жінок здогадалися, що чоловіки надавали їм особливі знаки уваги. Представники сильної статі показали кращий результат — 36% змогли визначити, що жінки хотіли їм сподобатися. У більшості випадків флірт просто не розпізнавався.

3. Люди краще розпізнають відсутність флірту. Те, що з ними спілкуються лише доброзичливо, без будь-якого сексуального підтексту, відзначили 83% жінок. І це цілком відповідало намірам співрозмовників. Майже такий же — 84% — результат показали і чоловіки. Обидві статі досить тверезо оцінювали дружнє до них ставлення, не намагаючись видати її за прояв особливого інтересу. Однак демонстрували повну наївність в ситуації, коли з ними дійсно намагалися фліртувати.

Як зрозуміти, що з нами фліртують?

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

1. Спостерігайте за рухами тіла. У певному контексті посмішки, довгі погляди, нахил у вашу сторону тіла або голови, ніби випадкові дотики до руки можуть говорити про особливий інтерес до вас.

2. Будьте уважні до того, що говорить співрозмовник. Все-таки словам ми довіряємо більше і з їх допомогою краще розпізнаємо бажання сподобатися. Тому, якщо ви хочете, щоб ваші сигнали прочитали правильно, робіть компліменти.

3. Вибирайте місце зустрічі. Якщо ви маєте настрій пофліртувати, вирушайте в ті місця, де можна невимушено спілкуватися зі сторонніми: клуби, бари, вечірки. Якщо це до того ж буде клуб за інтересами, лід розтане ще швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як сподобатися з першого погляду - основні принципи

Як це робиться?

По тому, як чоловік фліртує, можна здогадатися, як саме він буде залицятися. В мистецтві зваблювання у кожного свій стиль.

Традиційний флірт

Люди з таким "почерком" флірту віддають перевагу вечіркам, клубам за інтересами або навчальним закладам — місцям, де співрозмовники зустрілися не випадково і легка, невимушена розмова — негласна частина програми. Такі люди часто не підходять першими і чекають, щоб їх представили треті особи. Їх романтичний інтерес деколи важко розпізнати. Швидше за все, саме так, з підкресленою делікатністю, без натиску, вони і будуть залицятися.

Фізичний флірт

Більш відвертий стиль: передбачає мову тіла, зоровий контакт, легкі дотики. Якщо ви посилаєте вашому співрозмовнику сигнали відповідного інтересу, це буде мотивувати його до подальшого руху. Ваше очевидне схвалення його дій — негласна умова його активності.

Ігровий флірт

Жартують, не скупляться на компліменти і намагаються встановити фізичний контакт: доторкнутися до плеча, взяти вашу руку. Якщо ви не знайомі, це може насторожувати. Однак для швидких побачень, мета яких — познайомитися з великою кількістю претендентів і за короткий час вибрати найбільш привабливих для себе, така смілива тактика може виявитися успішною.

Ми поділяємо дружнє ставлення і романтичний інтерес навіть у тому випадку, коли людина нам подобається. Проте, через невміння розпізнати адресовані нам романтичні сигнали, ми ризикуємо розминутися з потенційно близькою людиною і пройти повз своєї любові.

Зараз ви читаєте новину «Як зрозуміти, що з вами фліртують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі