понеділок, 10 лютого 2020 01:35

Як забути колишнього чоловіка - порада психолога

Як забути колишнього чоловіка - порада психолога
Після розставання, щоб виринути з горя, сумуйте і згадуйте різні моменти спільного життя.

Втрата кохання, розлучення або розставання – серйозне випробування для психічного здоров'я. "Синдром горя" здатний на довгі роки притупити почуття і відгородити від нормального життя.

Як відпустити колишні стосунки і почати життя спочатку? Психологи пропонують три фази психологічного відновлення, пише marieclaire.ru.

Фаза ревізії

Зигмунд Фрейд писав про те, як важливо "відірвати психічну енергію від коханого, але тепер втраченого об'єкта". Для того, щоб виринути з горя, треба спочатку віддатися хвилі. Не стримувати себе, дозволити сумувати, згадуючи все найсвітліше і найкраще, що пов'язано з втратою людиною, згадувати і незавершене – не сказані образи, не пережите почуття провини, незакінчені спільні плани.

Фаза утилізації

Коли перша гострота втрати мине, спробуйте різко, безжально звільнитися від речей та фотографій колишнього партнера, краще, якщо ви просто повернете їх йому. Заборонити собі заходити на його сторінки в соціальних мережах, дзвонити спільним знайомим, щоб отримати інформацію. На це піде певний час. Коли ви перестанете стикатися з матеріальними носіями пам'яті про колишнього чоловіка, то будете готові до звільнення.

Фаза сепарації

Психологи називають третю фазу звільнення остаточною сепарацією, розділенням. У вашій пам'яті немов починають текти два потоки життя – нинішнього і колишнього. У якийсь момент ви раптом відчуєте, що здатні без болю озиратися назад, не відчуваючи гніву і образи.

Порада. Не намагайтеся відразу ж після важкого розставання вибудувати нові відносини, зробити партнера "пластиром" від душевного болю. Нічого доброго з таких відносин не виходить. Краще дати можливість власній душі відпочити, переосмислити гіркий досвід, стати сильніше. Для цього потрібно час. У кожного свій відлік – комусь знадобиться кілька місяців, комусь рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому іноді варто ігнорувати чоловіків

Чоловіки не йдуть просто так. Вони йдуть в момент, коли нічого вже не врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Як забути колишнього чоловіка - порада психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі