четвер, 29 серпня 2019 01:35

9 помилок, які роблять закохані пари перед сном
5

 

Наймудріші пари використовують час перед сном у ліжку, щоб возз'єднатися. Вони залишають стрес поза спальнею і якнайбільше часу перед сном проводять разом.

Але поганим звичкам дуже легко проникнути у вашу спальню і з часом зіпсувати шлюб, пише pravda.com.ua.

Психотерапевти зібрали 9 поганих звичок, які допускають пари у шлюбі.

1. Ви лягаєте спати у різний час.

Інколи ви самі засинаєте на канапі або засиджуєтесь допізна, щоб мати трохи часу для себе.

У цьому нічого поганого немає. Однак варто бути уважними. Це може виробити погану звичку і стати способом уникнути емоційної і фізичної близькості. А якщо в житті ще й чорна смуга, такі звички можуть ще більше збільшувати дистанцію вами замість того, щоб працювати над проблемами разом. І з часом це призводить до розлучень. Тому лягати спати треба разом.

2. Ви сподіваєтесь на секс.

 

Зрозуміло, що спальня і секс переплетені. Але очікування сексу лише тому, що ви лягли разом у ліжко – шкідливе для здоров'я вашого шлюбу. Усі ми знаємо, що таке бути втомленими, не в настрої чи просто фізично здатними до близькості. Один з компонентів хорошого сексу – повага. Тому про свої очікування варто казати половинці до того, як ви лягаєте спати.

3. Ви берете телефон з собою у ліжко.

Багато з нас мають погану звичку: брати свої смартфони з собою у ліжко. Але бути поруч з партнером впродовж цього короткого вікна перед сном – набагато важливіше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

4. Ви фокусуєтесь на дітях впродовж усієї ночі.

Коли ви вже нарешті вклали дітей спати, ви обоє виснажені. Тому все, на що ви потім здатні – склянка води і поцілунок перед сном. І реальна втрата тут – втрата інтимності і зв'язку між вами і партнером.

Варто розробити і впровадити чіткі межі між вечірнім часом "для дорослих" і для родини.

Нехай проведення часу з коханою людиною перед сном стане для вас ритуалом, незалежно від того, що трапилось впродовж дня.

5. Ви спите у різних ліжках або в одному, але надто великому.

 

Завелика дистанція між партнерами у ліжку може створити бар'єри. Пара може відчувати, що вони більші, ніж є насправді. Доторки створюють відчуття зв'язку завдяки стимуляції окситоцину. Він викликає почуття задоволення, зниження тривоги і відчуття спокою поряд з партнером. А ліжко є природним місцем, щоб торкатись один до одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов не вічна: психолог радить міняти партнера кожні 5 років

6. У ліжку ви говорите про список справ на наступний день.

Коли список справ на наступний день є останнім, про що ви розмовляєте з коханою людиною перед сном, це вбиває інтимний настрій і відчуття відпочинку. Обговорювати такі речі варто зранку. Якщо все ж варто обговорити щось заздалегідь, впевніться, після цього заснете з почуттям любові.

7. Ви посилаєте партнера спати на диван.

Буває, ми можемо так розізлитись на свого партнера так, що в злості кажемо: "Я не хочу спати разом з тобою сьогодні. Іди на диван!".

Але ж ми хочемо бути здатними сказати партнеру через слова чи вчинки, що досі любимо його – незважаючи на негаразди. Це просто, коли ви обоє лягаєте у ліжко, тримаючись за руки чи просто торкаєтесь один до одного. А коли виганяєте партнера з ліжка, то відвертаєтесь від нього і створюєте фізичну та емоційну відстань між вами.

8. Ви вживаєте алкоголь без своєї половинки.

 

У бокалі вина чи коктейлі немає нічого поганого. Але ви повинні усвідомлювати, що реальність включає вашого партнера. Якщо інколи випивати – то разом. Тоді це може бути вправою, яка з'єднуватиме вас і зменшуватиме стрес.

Але якщо випиває лише один у парі – ефект може бути протилежним і віддалятиме вас один від одного. Пити самому – "чудовий" шлях зруйнувати шлюб.

9. Ви зачіпаєте "важкі" теми у ліжку.

Коли ви піднімаєте важкі теми для дискусії у ліжку перед сном - це, по-перше, рідко продуктивно. По-друге, тут немає й натяку на чуттєвість.

Працювати і виховувати дітей - виснажливо і хаотично. Тому є сенс не зачіпати "важких" тем перед сном. Ініціювання таких бесід у ліжку - ідеальний спосіб втратити хороший сон і саботувати ваші стосунки. Нехай ваш час перед сном буде шансом на секс, сон чи легкі душевні розмови. Це зміцнить ваш шлюб і створить відчуття спокою, єдності з коханою людиною і задоволення.

Комусь спати разом подобається. Але спільний сон зовсім не гарантія любові. Якщо опустити романтику, то любов - це реакція на рецептори один одного. І чим більше ми знаходимося плечем до плеча, тобто спимо разом, тим сильніше звикаємо до чоловіка (або дружини), і тим швидше минає сексуальний потяг. У відповідь на цей міф психологи радять мінімум - різні ковдри, а то й різні ліжка (кімнати). Обіймайтеся протягом дня, спіть в обіймах після сексу, але висипайтеся і відпочивайте так, як вам зручно.

Зараз ви читаєте новину «9 помилок, які роблять закохані пари перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі