понеділок, 29 жовтня 2007 15:43

Зовнішню стіну утеплили спіненим поліетиленом

Жителька столичного масиву Русанівка Тетяна Марченко, 33 роки, цього року утеплила стіни своєї квартири. Жінка мешкає в останньому під"їзді залізобетонної багатоповерхівки. У бічній кімнаті взимку завжди холодно.

— Торік поставили металопластикові вікна, та все одно не нагрілися, — каже Тетяна. — Подруга утеплила зовнішні стіни пінопластом. Але кімната після цього звузилась на 10 сантиметрів.

Колега порадив утеплити стіни пінофолом — теплоізоляційним матеріалом зі спіненого поліетилену, наклеєного на фольгу. Утеплювач продають в рулонах. Кріпиться на металеві профілі, набиті на стіну. Між утеплювачем і стіною має бути повітряна подушка. Потім конструкцію зашивають гіпсокартоном.

— Пінофол в Україні почали застосовувати шість років тому, — розповідає директор столичної компанії "Еліт-Сервіс" Лариса Мазур, 34 роки. — Фольга служить екраном який майже не пропускає тепло. Пінофол роблять із одностороннім і двостороннім фольгуванням. Двостороннє вважають кращим.

За 17 кв. м утеплювача Тетяна Марченко заплатила 385 грн. Ще купила металеві профілі та гіпсокартон. Утеплену стіну Ларисин чоловік Сергій змонтував самотужки.

Пінофол із односторонньою фольгою продають по 18,9 грн за кв. м. Двосторонній — на 3,72 грн дорожче. Матеріал із товстим шаром спіненого поліетилену продають по 36,40 грн за кв. м. У Києві пінофол можна купити в будівельних магазинах "Будмакс" і торговельному центрі "Профітек", що на Московському проспекті.

Зараз ви читаєте новину «Зовнішню стіну утеплили спіненим поліетиленом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі