пʼятниця, 26 жовтня 2007 18:10

Жіночий чуб стрижуть "під Клеопатру"

  Маргарита Січкар, дружина футболіста Владислава Ващука, має зачіску ”каре”
Маргарита Січкар, дружина футболіста Владислава Ващука, має зачіску ”каре”

"Я — жертва моди, — вважає Люба Олексенко, 32 роки. — Лише прочитаю чи побачу на жінці перукарські новинки, хочу спробувати все на "своїй шкурі". Подруги не дивуються, коли змінюю колір. Чоловіки — впізнають — і це добре, — усміхається".

Жінка фарбувала волосся в усі відтінки та кольори. Не обійшлося без колорування та мілірування. Зазвичай ходить до перукарні. Щотижня миє голову ромашковим узваром. Волосся в неї майже до пояса.

— У журналі мод "Космополітен" побачила в моделей чубчики від маківки до брів, — розповідає Люба. — Вирішила й собі такий вистригти.

Майстер-перукар студії краси "Комільфо", що на вул. Артема, Олена Бісик, 30 років, восени стала переможцем фестивалю перукарської майстерності.

— Знов актуальні зачіски 80-х, повертаються масивні, об"ємні форми, — каже Олена. — Але тоді жінки вистригали багатоярусні гривки, а нині волосся підстригають однакової довжини. Коротких маківок "під їжака" майже немає. Повернулися "каре" та "боб-каре".

Повертаються об"ємні зачіски 80-х

Модні "тупі", "не рвані" кінці по всій довжині волосся, веде далі майстер-перукар. Нижній зріз має бути під кутом 90 градусів, а чуб — рівний від маківки до брів, "під Клеопатру". Для підтримання форми зачіски підстригатися потрібно що два тижні.

— Найбільшою принадою жінки у всі часи буде довге здорове волосся, — вважає Олена. — Восени волосся треба підживлювати, використовувати бальзам.

У перукарнях пропонують комплекси для лікування та зміцнення волосся. У середньому треба пройти 10 процедур — від 90 до 200 грн за кожну.

— Використовуємо препарати з пантенолом і ретинолом, — кажуть у столичному салоні-перукарні "Ежен". — Вилікувати волосся можна лише професійними засобами. Їх не продають у косметично-парфумерних магазинах.

Нині волосся фарбують одним кольором по всій довжині. Модні спокійні кольори, запевняють перукарі-модельєри.

Маску накладають за 20 хвилин до миття голови


— Коротке волосся потребує ретельного догляду. Після сну зачіска втрачає форму, — розповідає киянка Ганна Воровська, 26 років. — У мене жирне волосся, тому голову мию щодня. Сушу феном.

Від сушіння волосся пересихає. Кожного тижня жінка робить натуральну маску для зміцнення. Використовує засоби фірми "Лаш".

— Маску треба нанести на всю довжину за 20 хвилин до миття голови, — каже Ганна. — Маску змиваю, потім мию волосся шампунем. Мені підходить "Гліс кур". Щомісяця підстригаю кінчики в перукарні. Стрижка має доглянутий вигляд.

Зараз ви читаєте новину «Жіночий чуб стрижуть "під Клеопатру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі