неділя, 13 травня 2007 17:08

Жалюзі із тканини можна прати в теплій воді

Жалюзі німецької фірми "Бльокер" роблять не з пластику, а із тканини — бавовни й поліестеру.

— Жалюзі з німецьких матеріалів та комплектуючих збирають у Білорусі, — розповідає керівник фірми "Дельфа", яка продає цю продукцію в Україні, Іван Бєлостоцький, 31 рік. — Штори-плісе виготовляють на замовлення. Квадратний метр коштує близько 100 євро. Колір чи малюнок під обстановку в квартирі можна вибрати із понад 200 тканин.

Такі жалюзі значно легші, ніж пластикові. Спеціальне покриття захищає від вигорання і відштовхує пил. Штори перуть у теплому мильному розчині. Сушать — склавши їх, аби зберегти форму. Мити вікна слід обережно, щоб хімічний розчин не потрапив на тканину.

Штори-плісе встановлюють робітники фірми. Роблять заміри і радять, яка система (їх понад 30) підійде найкраще. На великі вікна для пересування штор можна поставити електродвигун із радіокеруванням. Виїзд майстра-замірника коштує 45 грн. Сума входить до вартості робіт. Але якщо людина відмовляється від замовлення, гроші не повертають.

Жалюзі-штори із тканини можна використовувати тільки в добре провітрюваних приміщеннях. Інакше на них осідатиме волога. На штори й системи кріплення фірма дає гарантію два роки.

Зараз ви читаєте новину «Жалюзі із тканини можна прати в теплій воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі