пʼятниця, 04 липня 2008 15:22

Взуття з коноплі не викликає алергії

Автор: фото: Анна УСІК
  У палатці на Алеї майстрів під час фестивалю ”Країна мрій” житомирянин Олег Земнихов продає взуття з коноплі. Найдорожчу пару оцінив у 550 гривень
У палатці на Алеї майстрів під час фестивалю ”Країна мрій” житомирянин Олег Земнихов продає взуття з коноплі. Найдорожчу пару оцінив у 550 гривень

Під час Міжнародного етнофестивалю "Країна мрій" житомирянин Олег Земнихов, 44 роки, продавав взуття з коноплі. Розклав крам у палатці на Алеї майстрів.

Двоє хлопців-підлітків фотографують вивіску з написом "Взуття з коноплі" на мобільні телефони, сміються.

— Це взуття для справжніх модників. Кожна модель виготовлена руками. Навіть тканина для обуві окрашена натуральними природними фарбниками: кропива, дуб, хвоя, цибуля, горіх. Тканина з коноплі дуже прочна, не визиває алергії. А найголовніше, що тіло дихатиме навіть під час сильної жари, — рекламує продукцію Олег.

Інна Потурай, 23 роки, зупиняється біля палатки зі взуттям, перепитує, чи справді воно виготовлено з коноплі, чи нога не пітнітиме в ньому.

— Мені дуже сподобалися білі туфельки на високому підборі. За них просять 400 грн і торгуватися не хочуть. Поки не готова їх купити. Боюся, що можуть розлізтися, — ділиться жінка.

Продавець чує розмову й додає:

— Та не розлізуться вони. Повітря, яке проходить через волокна, зігріватиме ногу під час холодної погоди. Тканина не пропускатиме вологи. Купляйте, не пошкодуєте.

Середня вартість взуття — від 350 до 550 грн. Червоні жіночі черевички Олег оцінює в 500 грн, світло-сірі чоловічі в 350, чорні — в 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Взуття з коноплі не викликає алергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі