неділя, 22 квітня 2007 16:19

Взуття на кожен день треба купувати в магазинах

На весняно-літньому тижні прет-а-порте в Києві українські дизайнери із жіночого взуття показали кеди, шкіряні туфлі-балетки та літні чоботи-сіточки.

У столичних магазинах з"явилися лаковані туфлі та сабо — туфлі з відкритою п"ятою. У вітринах на Хрещатику почали виставляти золотисті й сріблясті моделі на тонкій платформі. Цього сезону модне акуратне взуття: з овальним носом, маленькими фігурними підборами, наприклад у формі чарки або напівкруглого стовпчика. У колекціях дизайнерів не було видовжених гостроносих моделей чи квадратних форм.

— Самі модні серебристі балєткі серед тижня отдаю за 70 гривень. Племянніца, модніца в мене, такі самі в "Метрограді" бачила, а купила в мене. Двохсотку с чем-то зекономила. А на слідующе літо таке все одно вже не буде модне, — каже 38-річна Ірина, продавщиця на речовому ринку біля метро Святошин.

Жінка продає взуття зі шкірозамінника по 75–90 грн. За її словами, його вистачає на один сезон. Фабричне польське взуття зі шкіри коштує 225–290 грн. Ірина переконана, що взуватися краще на базарі. Навіть за шкіряне взуття переплачувати понад 300 грн не варто.

У ЦУМі на всі жіночі моделі дають 60 днів гарантії

Модні в цьому сезоні сріблясті туфлі-балетки розпродують по 50 грн у магазині "Гарант" на ринку Святошино.

— Завозимо з Одеси і Хмельницького, — розказує продавщиця, прискорюючи крок. Несе коробки із взуттям. — У нас тут очередь, і нема часу розказувати. Будете міряти — сідайте.

Продавці дешевого взуття не приховують, що спеціально беруть туфлі, пошиті під модні моделі. Їх вистачає лише на один сезон. Тому взуття на кожен день краще купувати в магазині.

У відділі взуття на другому поверсі ЦУМу на всі жіночі моделі дають 60 днів гарантії. Класичні шкіряні туфлі коштуватимуть від 230 грн. У магазині "Сумки. Взуття", що в торговому центрі "Самсон" біля метро Контрактова площа, шкіряне взуття можна придбати від 219 грн. Сандалі на пласкій платформі в "Монарху" продають за 225–255 грн. У магазинах "Взуттєва шафа" класичні шкіряні туфлі — від 340 грн.

За модним і якісним взуттям варто йти до столичних торговельних центрів "Городок", "Альта-центр", "Метроград", "Глобус". Наприклад, у мережі магазинів "Інтертоп", що в універмазі "Україна", пара шкіряного взуття коштує від 500 грн, балетки з тканини продають від 320 грн.

21-річна Катерина Гвоздьова, студентка Київського міжнародного університету, питання з весняним взуттям вирішила ще у вересні. Шкіряні сандалі без підборів, із тисненою шкірою і зав"язками до середини литки купила на ярмарку в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові, що під Києвом.

— Вони називаються постолами, — Катя показує пару сандалів із трохи загнутими догори носами. — Пошиті зі свинячої шкіри, підошва тонесенька. Перш ніж узувати на асфальт, я занесла їх до майстерні підклеїти знизу.

За пару постолів дівчина заплатила 150 грн. Ще за 50 грн підклеїла підошву з пластинкою-"профілактикою" на п"ятах і носах. — Чула, що ідеально носити їх з шерстяними шкарпетками. Наступний весняний ярмарок у Пирогові буде 5–6 травня. Думаю, виберу там собі шкарпетки.


Де шукати популярні моделі


   100–160 грн 200–260 грн  300–360 грн 
 туфлі з лакованої шкіри  —  базар на Святошині, "Даринок", ТЦ "Самсон"  "Монарх", "Взуттєва шафа", базар на Петрівці
 сабо й босоніжки  базар біля Вокзальної, базар на Святошині, ТЦ "Самсон"
 "Даринок", ТЦ "Піраміда", ЦУМ
 базар на Петрівці, ТЦ "Олімпійський"
 чоботи-сіточки  базар на Святошині  —  ТЦ "Городок", ТЦ "Олімпійський", базар на Петрівці
 балетки, кеди  базар на Святошині, магазин "Гарант", базар біля Вокзальної  "Інтертоп", "Бенеттон"  ТЦ "Метроград", базар на Петрівці, "Монарх"
Зараз ви читаєте новину «Взуття на кожен день треба купувати в магазинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі