вівторок, 09 вересня 2008 17:31

Восени носитимуть підбори-морквини

"У гардероб сучасної жінки знову повертаються високі підбори-шпильки, — розповідає про модні тенденції осені-2008 столична дизайнерка взуття Сніжана Нех, 32 роки. — Наймоднішими восени будуть підбори-морковки — розширені зверху та звужені донизу. Це різновид шпильки. Найменша висота — дев"ять сантиметрів".

Дизайнерка каже, до високих підборів ноги мають звикнути. Якщо жінка ходить у кросівках, до взуття із високою підошвою призвичаюватиметься щонайменше тиждень.

— Жінкам, які не носять високих каблуків, раджу купити спочатку туфлі на танкетці, — веде далі Нех. — Вона завжди модна, тож нога безболісно звикатиме до висоти. А от підбори випуклої форми навесні навряд чи будуть актуальними.

Киянка Софія Адамчук, 22 роки, вибирає тільки зручне взуття.

— Ніколи не звертаю увагу на форму підборів, — розказує Адамчук. — Знайшовши вподобану модель черевиків, хвилин 10–15, не соромлячись, ходжу в них по магазину. Далі — купую чи ні.

Такий спосіб вибору взуття Софію ніколи не підводив.

— На каблуках ходжу завжди — і на вечірки, і в ліс по гриби, — розказує киянка Діана Кутузова, 29 років. — При зрості 154 см вони мене рятують. Добре, що зараз  великий вибір підборів. Можна вибрати на високому стійкому каблуку, на елегантній шпильці чи на екстравагантній танкетці.

Для Кутузової головне у взутті — колодка. У черевиках зі зручною колодкою жінка не відчуває дискомфорту, нога не втомлюватиметься від шпильки.

— Маю звичку ставити в магазині взуття на рівну поверхню, — каже жінка. — Якщо воно не перекачується із п"яти на носок, при ході не викликатиме неприємного відчуття.

Літні босоніжки й зимові чоботи Кутузова купує на товстих і стійких підборах із поліуретану. Така підошва найдовше не зношується.

До високого каблука нога має звикнути

Столичні магазини на осінь пропонують переважно взуття на підборах висотою 7–12 см. Більшість виробів — із поліуретану. Підошва дешевшого взуття — із пластмаси. Матеріал, з якого зроблено підошву, зазначено на ярлику.

Із підборами продають не тільки класичні моделі, а й взуття спортивного стилю. На стелажах магазинів "Інтертоп" виставлено полотняні кеди на клиноподібних широких гумових підборах 8–10 см.

— На осінь модниці купують босоніжки на широких високих підборах із фігурною діркою, вирізаним прямокутником чи квадратом усередині. Такі каблуки ефектно виглядають збоку, — переконує 26-річна Людмила, продавець-консультант магазину "Зіркова пара" на вул. Воровського. — Закриті черевики зроблено із каблуками-бочечками висотою 5–7 см.

Поширені підбори клино- та конусоподібної форми. Але восени, на думку продавців столичних магазинів, найбільший попит матиме вигнутий, як ріг, високий каблук.

— Взуття на такому каблуці може оживити будь-який наряд, але швидко вийде із моди, — вважає Світлана Трофімова, 38 років, продавець магазину "Взуттєвий шик" на пл. Перемоги. — Маємо в асортименті класичні туфлі із пасками, просунутими крізь підбори.

У столичних магазинах "Аір Степ" продають туфлі на "перевернутих" підборах.

— Тонкі зверху й широкі внизу підбори через крихкість і тендітність якнайкраще підійдуть для вечірки, — каже продавець Наталія. — Головне восени — висота підборів.

Антоніо Берарді виготовив "недороблені" туфлі

На французькому тижні моди моделі британського дизайнера Антоніо Берарді дефілювали в "недоробленому" взутті. У туфлях зі шкіри змії були відсутні підбори, хоча силует і платформа передбачає їх наявність. Висота невидимого підбора сягала 13,5 см.
— Не знаю, як ходити у взутті на підборах, де каблук відсутній?, — усміхається дизайнер. — Таке взуття купуватимуть жінки, які мають на кого спертися при ході. Мою ідею можна вважати відкриттям і переворотом у модному бізнесі.
Паризький представник Берарді пояснив: взуття без підборів тримається на платформі. Її каркас тягнеться далі звичайного та підтримує ноги на рівні стопи. При ходьбі жінки спочатку спираються на пальці, тому виникатиме відчуття ходи навшпиньках. Такі туфлі не можна носити довго. Вони втомлюють ноги.
Голлівудські акторки Гвінет Пелтроу, Ума Турман і Вікторія Бекхем уже купили собі "недороблене"взуття.

Зараз ви читаєте новину «Восени носитимуть підбори-морквини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі