понеділок, 24 березня 2008 16:02

Відеоняня слідкує за дитиною вдень і вночі

"Відеоняню ми з чоловіком купили через тиждень після народження доньки, — розповідає полтавка Анастасія Дубовицька, 26 років. 10 березня її доньці Даші виповнився місяць. — Це дуже зручно. Коли я на кухні, можу на екрані бачити, як там дитина. Мені тепер не треба по тридцять разів бігати, як тільки вона заплаче. Улітку ось будемо на дачі — доню можна залишити в будинку, а дивитися на неї знадвору".

У Дубовицьких трикімнатна квартира. Біля ліжка маленької Даші стоїть кіт із круглою відеокамерою замість голови. Він під"єднаний до мережі. Приймач із екраном Анастасія носить із собою, щоб постійно бачити дитину. Вона може відходити від коляски на відстань не більш як 30 м.

— Відеопристрій працює цілодобово, — ділиться жінка. — Коли світло, зображення кольорове, а в темряві — чорно-біле.

Передавач, який носить мати, схожий на іграшковий мобільний телефон. Він із невеликим екраном і працює від акумуляторної батарейки. Камера знімає і в темряві — має надчутливий до рухів датчик. У приміщенні пристрій "ловить" у радіусі 30 м, на відкритому просторі — 250 м.

Приймач із екраном потрібно заряджати кожні 12 год.

— Я ставлю на ніч, тоді заряду вистачає на добу, — каже Дубовицька.

Систему спостереження за маленькими дітьми продають у магазинах "Дитяча країна", "Антошка" й "Кіко" в Полтаві. Вона коштує 1419 грн.

— Відеоняня складається з двох частин. До кожної є два блоки живлення. Пристрій передає зображення і звук. Від дитини його треба поставити на відстані 1–2 метри, — продавець-консультант магазину "Кіко" Дар"я Майборода, 20 років, виймає з коробки сіро-оранжевого котика. — Камера обертається майже на 360 градусів.

Відеоняню можна підключити до телевізора і відеомагнітофона. У комплекті додається кабель. Виробник дає гарантію на півроку.

— Та в нашому магазині вона безстрокова. Якщо з пристроєм щось станеться, ми одразу відправляємо його в Київ і безкоштовно ремонтуємо.

У магазині також продають два види радіонянь. За їх допомогою дитину можна лише почути. Коштують вони 400 та 250 грн.

— Радіоняня захищена від сторонніх хвиль, щоб нічого не перебивало сигналу, — додає продавець-консультант Марина Гармаш, 23 роки.

Зараз ви читаєте новину «Відеоняня слідкує за дитиною вдень і вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі