четвер, 19 лютого 2009 18:04

Ветеринарна "швидка" виїздить цілободово

 

Близько 10 ветеринарних клінік у Києві надають невідкладну швидку допомогу. Більшість із них виїздять на виклик цілодобово. Лікар найчастіше добирається сам.

Автомобіль Центру ветеринарної медицини "Друг" обладнано реанімаційними і діагностичними приладами. Упродовж місяця ветеринарна "швидка" виїздила 30 разів.

Найчастіше викликали до собак і котів, які потрапили під колеса автомобілів, отруїлися або мають проблеми з диханням.

— Якщо пес великий і через хворобу не рухається, його в автомобілі чи громадському транспорті не повезеш, — каже директор Центру Андрій Лященко, 35 років. — Поранену тварину можна не довезти до лікарні. У таких випадках лікар має терміново виїздити на виклик.

У домашніх умовах ветлікар може зупинити кровотечу, зняти інтоксикацію в разі отруєння, взяти аналіз крові чи сечі, зробити кардіограму. На місці можуть діагностувати відкриті поранення, переломи й отруєння. Якщо потрібно робити складну операцію, пацієнта забирають у клініку.

— Клієнти переважно намагаються привозити хвору тварину самі, економлять кошти, — каже головний лікар ветеринарної клініки "Vet.ua" 32-річний Павло Люлько.

У ветклініці "Зооветсервіс" ветеринар чергує цілодобово, але вночі за викликами не виїздять.

Вартість виклику "швидкої" залежить від відстані. У районі розташування клініки це буде 100–150 грн, вночі — удвічі дорожче. У віддалені райони — приблизно на 50 грн більше.

Якщо "швидка" має їхати за межі Києва, за кожен кілометр додатково нараховують 5 грн. За відсутності у ветлікарні власних автівок господар тварини оплачує таксі.

Зараз ви читаєте новину «Ветеринарна "швидка" виїздить цілободово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі