середа, 20 лютого 2008 15:34

Весною носитимуть лаковані чоботи та сумки

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Лакована сумочка у вигляді автомобіля стала найоригінальнішим аксесуаром у гардеробі киянки Марти. Такі сумки продавали по 195 гривень торік восени у столичному магазині ”Аірстеп”, що в торговельному центрі ”Променада”. У крамниці кажуть, що були також су
Лакована сумочка у вигляді автомобіля стала найоригінальнішим аксесуаром у гардеробі киянки Марти. Такі сумки продавали по 195 гривень торік восени у столичному магазині ”Аірстеп”, що в торговельному центрі ”Променада”. У крамниці кажуть, що були також су

"Сумку у формі автомобіля першим побачив мій чоловік. Вирішив зробити подарунок. До цього машин мені ніхто не дарував, — зізнається 27-річна киянка Марта. — Вона гарненька, чорна, така жіночна! Виблискувала лакованими дверцятами та колесами на поличці серед чобіт і кросівок. Я відразу зрозуміла, що це буде найоригінальніша річ у моєму гардеробі".

Марта з чоловіком придбали сумку торік восени, коли скуповувалися у столичному ТЦ "Променада" — у магазині "Аірстеп". Аксесуар має одне велике відділення та кишеньку для мобільного телефону.

— Чоловіки реагують на цей автомобіль жвавіше, ніж жінки. Водії сигналять та пропонують підвезти, — сміється Марта. — Потім перепрошують, кивають головою на сумку: "О, вибачте, ви ж за власним кермом!".

Сумка-автомобіль не перша лакована річ у гардеробі киянки.

— Блискучу поверхню я полюбила ще на початку 2000 року, — веде далі жінка. — Тоді у столиці майже не носили такого взуття. А в моєму гардеробі з"явилися високі білі лаковані чоботи. Ефект від них був приблизно той самий, що і з сумкою.

Лаковане взуття й аксесуари продають майже в кожній крамниці.

— Навала лаку — це природно, — вважає київська дизайнерка Наталка Олексик, 28 років. — У магазинах багато трикотажу — звичайного, плетеного. Є спіднички, сукні, светри, брюки. Ця тканина потребує яскравих акцентів. Лаковані аксесуари в такому поєднанні виглядають природно й не вульгарно.

На морозі рукавиці можуть потьмяніти

Наталка в"яже машинкою сукні та кардигани. Продає у столичному ТЦ "Самсон". До деяких виробів підбирає лаковані пояси. Одяг із паском продає одним ансамблем. Чорні, білі, бежеві й бордові плаття від дизайнерки коштують від 185 грн.

— Шукаєте лакові рукавички? Маю тільки з тонюсінької шкіри, бачите, наче пом"яті трохи, але не бійтеся, вони хороші, — запевняє Олександр Мілютін, 36 років, продавець столичного ринку "Петрівка". — Рука ж постійно рухається. Ви і сумочку носите, і трубку на вулиці піднімаєте, і двері відкриваєте. Шкіра має бути м"якою, наче рухливою.

Лакований замінник, за словами продавця, може не витримати такого навантаження — потріскається. А зморшкувата шкіра витримає.

— Однак при морозі більше мінус п"яти градусів не одягайте таких рукавичок. Потьмяніють — і вся красота зникне, — додає Мілютін.

Чорні й бордові шкіряні лаковані рукавички на розкладці Олександра Мілютіна коштують 170 грн. Усередині коротко стрижене хутро.

Торік під час показу "Трейд Марк Дефіле" "Весна — літо 2008" столичні фірми "Ріто" та "Пара Соло" для моделей підбирали лаковані туфлі та чобітки. Дизайнери запевняють, що до виробів із трикотажу варто одягати широкі кольорові лаковані пояси. Бордові, вишневі та сливові сумки навесні носитимуть із блискучими болоньєвими куртками, напівпрозорими кофтинками та велюровими спідницями до коліна.

На лакованому взутті не мають залишатися зморшки

— Лаковане взуття краще купувати на весну, — вважає Оксана Давідюк, 28 років, головний експерт з якості взуття ТМ "Монарх". — Коли стовпчик термометра опускається до позначки мінус, такі чоботи можуть потріскатися на морозі.
За словами Давідюк, лакована поверхня потребує делікатного догляду. Її слід протирати м"якою ганчіркою, щоб не подряпати.
— Для лаку є спеціальні спреї. Якщо для чищення використовувати звичайний крем, взуття втратить блиск, — веде далі Оксана.
Перевіряючи лаковану поверхню, експерт з якості взуття радить зігнути виріб навпіл. Якщо лак швидко прийме звичну форму, а на поверхні не залишиться зморщок — носитиметься довго.

Зараз ви читаєте новину «Весною носитимуть лаковані чоботи та сумки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі