неділя, 15 липня 2007 17:39

Вентилятор із таймером вимикається сам

Житель столичних Осокорків Микола Охрименко, 40 років, поставив у себе в туалеті вентилятор.

— Будинок хоч і новий — п"ять років, але витяжка погана,— пояснює Микола. — У туалеті взагалі нема виводу у вентиляційну шахту. Усе виходить крізь отвір між ванною і туалетом.

Миколин приятель Олексій кілька років тому поставив у туалеті та ванній вентилятори. Під"єднав їх до вимикачів світла. Щойно його вмикають, вентилятори починають гнати повітря. Після вимикання вони працюють ще 10 хв. За той час повністю звільняють приміщення від пари і запахів.

Олексій купував вентилятори "Домовет" фірми "Вент". Найдешевший з вимикачем коштує 37 грн. Згодом докуповував таймер, щоб вентилятор можна було програмувати. Але в будівельному гіпермаркеті на Позняках йому запропонували за 51 грн прилад, уже оснащений таймером. Програмувати його не складно, запевнив продавець. Під кришкою приладу є регулятор. Його підкручують, як шуруп, щоб виставити час роботи — від 3 хв. до півгодини. По тому прилад вимкнеться сам.

Вентилятор німецької фірми "Бломберг" із програматором коштує понад 200 грн. Продавець розповів, що вони довговічніші і працюють тихіше. Охріменко вирішив не переплачувати. Узяв два вентилятори "Домотех" із таймером. Ще купив метр пластикової труби і два перехідних коліна, щоб прокласти витяжку з туалету до вентиляційного каналу у ванній. За все заплатив 250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Вентилятор із таймером вимикається сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі