середа, 13 лютого 2008 16:06

Вбудовані меблі виготовляють під розмір приміщення

Автор: фото: ”Болеро меблі”
  Монтажники фірми ”Болеро меблі” Олег Яценко (ліворуч) та Юрій Мелончук складають убудовану кухню. Кухня з шафами для техніки й кутовим столом коштує 1600 доларів
Монтажники фірми ”Болеро меблі” Олег Яценко (ліворуч) та Юрій Мелончук складають убудовану кухню. Кухня з шафами для техніки й кутовим столом коштує 1600 доларів

Замість набірних меблів, що продають у магазинах, можна замовити вбудовані. Їх роблять за розмірами приміщення, щоб використати весь об"єм. У вбудовану шафу можна сховати дитячий візок або складане ліжко. У кухонні меблі врізають настільну плиту, в стіл вмонтовують холодильник і газову плиту.

Господар вибирає розмір, форму шаф і матеріал для фасаду — дверцят.

— Тепер модно робити меблі зі скляними дверима,— каже старший маркетолог компанії "Браун" Анна Головко.— Візуально вони збільшують приміщення. Малюнок на склі доповнює інтер"єр кімнати. Із тильного боку скляні двері захищені плівкою, щоб не поранити людину, якщо розіб"ються.

Популярні також вставки з бамбука, ротанга.

Вартість залежить від довжини, висоти та глибини меблів. Убудована шафа завдовжки до 1,5 м і 2,5 м заввишки у столиці коштує близько $700. Висока, 3х4 м, зі скляними дверима — близько $3 тис.

Дизайн, матеріали та колір замовник вибирає в меблевому салоні. Потім замірник фірми має оглянути і накреслити місце встановлення.

— Усі розміри мають ідеально збігатися,— пояснює Анна Головко.— Обов"язково враховуються кут нахилу долівки, щоб двері нормально відчинялися. Стіни можуть виявитися кривими, похиленими. А меблі треба вивісити так, щоб не було зазорів.

Я хотів шафу до стелі, а фабричні меблі занизькі

Киянин Олександр Брянський, 40 років, торік встановив у вітальні шафу-купе на четверо дверей. Бокових і задньої стінок шафа не має. Панелі прикріплено до стін.

— Живу в будинку-сталінці, висота стель три метри, — розповідає Олександр.— Я хотів шафу до стелі, а фабричні меблі занизькі.

Гардероб Брянський замовив у фірмі "Болеро меблі". Але робити її заввишки 3 м там відмовилися. Пояснили, що довжина листа ДСП для фасаду меблів — не більше ніж 2,7 м. Довелося робити такої висоти. Двері замовив шпоновані під вишню з хвилястим склом. Шафу встановили за місяць.

— Такий дизайн дверей вважається складним, — говорить директор фірми "Болеро меблі" Віктор Бербаш, 44 роки. — Повністю скляні двері виготовити простіше. Їх ми замовляємо дзеркальним ательє. А так треба робити пази для скла. Простішу шафу можемо зробити за два тижні.

Часто замовляють невеликі шафи в коридорних нішах. Якось фірма робила гардеробну кімнату під сходами в котеджі, в Нових Петрівцях, що в передмісті Києва, згадує Бербаш. Місця небагато, ще й стеля під кутом. Зробили вбудовані полиці. Вийшла двоярусна шафа з відсувними дверцятами. Зовні її не помітно.

Недолік вбудованих меблів — їх не можна пересунути чи забрати. Тому квартиру продають із ними.

Шафу вставили в кінці коридору

67-річний киянин Іван Кузьмович у 70-х роках убудовану шафу на шість полиць зробив сам.
Планування його двокімнатної квартири на житломасиві Русанівка незручне. У довгому вузькому коридорі ледве вмістився гардероб. Інструмент і домашнє начиння тримав на кухні та балконі. Шафу зробив у кінці коридору. Завширшки 1,5 м, завглибшки 0,5 м, без бокових стінок. Полиці прикріпив до стіни. Спереду закрив їх дверцятами з критого пластиком ДСП. Саморобною шафою родина користується досі. Замінили кілька завіс і магнітів.

Зараз ви читаєте новину «Вбудовані меблі виготовляють під розмір приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі