понеділок, 23 лютого 2015 06:00

Варочні поверхні економлять газ

Автор: ФОТО надане Любомиром Андреєвим
  Відходи від згорання газу виводяться через спеціальні решітки на дальній частині поверхні. Через згорання у закритих умовах шкідливих речовин виділяється в десять разів менше, ніж у звичайних газових плитах
Відходи від згорання газу виводяться через спеціальні решітки на дальній частині поверхні. Через згорання у закритих умовах шкідливих речовин виділяється в десять разів менше, ніж у звичайних газових плитах

— Накриті склом газові варочні поверхні спалюють наполовину менше газу, ніж відкриті конфорки. Мають активні й пасивні зони. Тепло з активних конфорок переходить на пасивні. На них газ не витрачається, але можна повноцінно щось готувати, — розповідає керівник представництва виробника поверхонь 39-річний Любомир Андріїв із Калуша на Івано-Франківщині. — Після вимикання температура тримається 2–3 години.

Варочні поверхні мають дві, три або чотири основні конфорки. У моделі із двома й трьома є по одній додатковій варочній зоні, з чотирма — дві.

— Мають вигляд, подібний до електричних скляних поверхонь. Жодних випуклих конфорок чи решіток. Покриття абсолютно гладке. Щоб під'єднати варочну поверхню, не треба нічого переобладнувати, — переконує спеціаліст. — З'єднання типове, як у всіх газових плит. Щоб поставити таку панель, не обов'язково мати газопровід. Підходить і газ у балонах. Слід тільки при покупці сказати про це, щоб установили спеціальні форсунки. За потреби їх можна замінити під інший тип газу.

Під склом гази згорають за дуже високої температури — до 800 градусів.

— Усі смоли, домішки, яких зараз багато додають, вигорають і через пасивну конфорку виходять назовні. В них удесятеро менше шкідливих речовин, ніж при відкритому згоранні газу. Розробники намагалися добитися ефекту, подібного до турбоавтомобіля, — пояснює далі. — Керування плити — сенсорна панель. Вона вкрита склом і не боїться вологи. Навіть якщо і проллється суп, кнопки не замкнуть. Перед покупцями перевіряли: добряче розігрівали поверхню і виливали на неї холодну воду. Протерли ганчіркою — і все працює без збоїв. Від перепадів температури нічого не тріскається. Витримує скло й удари, якщо чайником чи каструлею гупнути по ньому.

Робота поверхні контролюється електронікою. Спеціальні клапани час від часу вимикають газ. У міру вистигання спрацьовує електрозапалювання і поверхня знову нагрівається. Готувати дуже зручно. Коли вимикається світло, поверхня працює від акумулятора.

Замовляйте варочні поверхні­ SOLGAZ за телефоном +380(67) 340 10 70 або на нашому сайті

varochnye-poverxnosti.com.ua. Доставка по всій Україні!

e-mail: [email protected]

Зараз ви читаєте новину «Варочні поверхні економлять газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі