вівторок, 16 квітня 2019 00:00

В Україні інтернет дешевше ніж в Росії та Білорусі

В Україні — мобільний інтернет один із найдешевших у світі. Такого висновку дійшли аналітики британської компанії із підключення інтернету "Кебл". Вони порівняли вартість одного гігабайта мережі у 230 країнах.

Мобільний інтернет — це доступ до мережі, який пропонують провайдери стільникового зв`язку. У нас це "Київстар", "Лайф", "Водафон Україна".

Україна виявилася на четвертому місці за доступністю до мережі із середньою вартістю у 13,7 грн за 1 гігабайт інформації. Це значно дешевше, порівняно із сусідніми країнами. Наприклад, у Білорусі у гривневому еквіваленті це коштує 63,7 грн, у Туреччині — 60,7 грн, у Польщі — 35,6 грн, у Молдові — 76 грн.

Вартість інтернету залежить від технології роботи мобільного інтернету, його швидкості, прожиткового мінімуму й вартості робочої сили в країні.

Перші місця у рейтингу країн із найдешевшим мобільним інтернетом посідають Індія, Киргизстан та Казахстан. При переведенні на гривні 1 гігабайт мережі там коштує відповідно 7 грн, 7,3 грн і 13 грн. Найбільше платять за мобільний інтернет мешканці Зімбабве. У них за 1 Гб мобільних даних треба віддати 2030 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні інтернет дешевше ніж в Росії та Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі