неділя, 29 квітня 2007 16:31

Ювеліри радять чоловікам прикраси зі світлими каменями

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Авторська робота Світлани Вержуцької — перстень-скульптура ”Курча” — коштує 55 тисяч 120 гривень. Цей ювелірний виріб представив у столичній галереї на Богдана Хмельницького, 3б київський салон ”Золото 77”
Авторська робота Світлани Вержуцької — перстень-скульптура ”Курча” — коштує 55 тисяч 120 гривень. Цей ювелірний виріб представив у столичній галереї на Богдана Хмельницького, 3б київський салон ”Золото 77”

До 6 травня у столичній галереї Першого ювелірного фонду, що на вул. Богдана Хмельницького, 3б, триватиме виставка-продаж ювелірних виробів для чоловіків. Усі прикраси з дорогоцінного каміння та металів зроблені в одному екземплярі.

— Оця чоловіча іграшка, перстень-скульптура, називається "Курча", — знімає з вітрини блискучий виріб 46-річна Світлана Вержуцька, художній директор київського салону "Золото 77". — Підставка для персня виглядає як срібна плетена корзинка. Усередині — сам перстень: яйце з білої кістки, яке відкривається за допомогою кнопочки. А в яйці — курча. Оправа золота. Із каміння там хризолітики, аметистики, рубінчики. Грудка курчати з бріліантиками, глазки — з сапфірчиком.

Розмір персня "Курча" — 5х7 см, ціна — 55 120 грн.

На виставці можна вибрати чоловічі каблучки — від 1,5 тис. грн, запонки — за 6–13 тис. грн, шпильки для краваток — від 18 тис. грн. Ножі-клинки з дамаської та булатної сталі коштують від 4,6 тис. грн. Інкрустовані дорогим камінням трості — від 11,5 тис. грн. Ювеліри пояснюють: якщо в золотій прикрасі є бодай один натуральний камінь, ціна не може бути меншою, ніж $500.

За словами Вержуцької, замовляти дорогоцінні прикраси українські чоловіки почали десь сім років тому.

— Сьогодні вони самі для себе вибирають і часто придумують, як має виглядати прикраса. Дорогоцінне каміння замовляють по гороскопу і по фен-шую. За народними прикметами беруть із черепахами або підковами. За цифрологією просять, щоб число каменів ділилося на сім. А був клієнт, який хотів, щоб і на запонках, і на браслеті з каміння складалася цифра вісім, — пригадує Світлана. — З екзотики один раз замовляли військовий жетон з діамантами. На ньому були висічені ініціали та група крові.

До легкого літнього гардероба ювелір радить підбирати чоловічі прикраси з "легкими" каменями — жовтими цитринами, напівпрозорими топазами.

Зараз ви читаєте новину «Ювеліри радять чоловікам прикраси зі світлими каменями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі