вівторок, 15 травня 2007 17:57

Ультразвук відучить собаку гризти взуття

До великих столичних зоомагазинів завезли ультразвукові відлякувачі собак. Цей пристрій виглядає як мобільний телефон. Працює на батарейці типу "Крона" і важить 122 г. Відлякувач посилає неприємний для тварини звук частотою від 24,3 кГц. Людське вухо його не чує.

— Ультразвуковий відлякувач згодиться для тих, хто гуляє з малими дітьми, бігає в парку, їздить на роликах чи велосипеді, — каже столичний ветеринарний лікар Олександр Чернічко, 32 роки. — Раджу брати такий прилад і власникам собак. Буває, при зустрічі з дворовими псами ті мають проблеми. Якщо грамотно користуватися, ультразвуком можна відучити свого собаку гризти взуття чи приносити з вулиці брудні речі. Така річ давно популярна у професійних дресирувальників.

На початку року Олександр почав експериментувати з ультразвуковими відлякувачами. Тепер консультує знайомих, як правильно вибрати прилад.

— Краще брати американський відлякувач "Дейзер два". Тоді собака буде чути ультразвукові хвилі з відстані 7 метрів і більше. Російські прилади "Антидог", "Антирекс" діють на 3–4 метри. Цього часто замало, — пояснює ветлікар. — Чим з дальшої відстані спрямувати потік ультразвуку, тим швидше тварина піде геть.

Щоб не натрапити на підробку, купувати ультразвукові пристрої надійніше у великих крамницях. Новинка є в зоомагазинах у ТЦ "Магеллан" на Теремках, у ветклініці "Добродій" на Крутому узвозі, 6/2 і в салоні краси для тварин "Брати менші" на Антоновича, 32. Американський "Дейзер два" коштує $99. Приблизно за стільки ж продають і прилади російського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Ультразвук відучить собаку гризти взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі