середа, 30 травня 2007 17:18

У сумці ділової жінки є відділення для ноутбука

Автор: фото: Тетяна ЗАРОВНА
  Дизайнер з Донецька Олена Юдкевич показує моделі з останньої своєї колекції ”Їстівне — неїстівне”
Дизайнер з Донецька Олена Юдкевич показує моделі з останньої своєї колекції ”Їстівне — неїстівне”

Сумки для героїнь російського серіалу "Не родись вродливою" шила донецька дизайнер Олена Юдкевич, 32 роки. Три роки тому вона відкрила фірму "Unique U" і почала шити сумки з аплікаціями зі шкіри й замші. Її речі носять міс Ізраїлю Олена Ральф і співачка Аїда Ведіщева, що живе в Америці. Вона виконувала пісні "Где-то на белом свете", "Лесной олень", "Помоги мне!". Юдкевич представляє свої колекції на виставках в Україні й на тижнях моди в Москві. Тепер вона створила нову літню колекцію сумок "Їстівне — неїстівне". І почала робити пояси, "фенічки" та шкіряні намиста.

— У моїй літній колекції все дуже яскраве, — розповідає Олена.

Ми розмовляємо в донецькому офісі "Unique U".

— Дуже великі сумки з аплікацією з овочів — універсальні. А це маленькі,  клубні. Ось такі апетитні, — дизайнерка показує різноколірні кругленькі сумочки у вигляді кружечків апельсина, грейпфрута і лимона.

Ваші сумки знімали в серіалі "Не родись вродливою". Хто їх помітив?

— Директор із костюмів Олена Уварова — сестра актриси Неллі Уварової —  помітила і запропонувала мені взяти участь у створенні образів і гардеробів героїнь. Костюмери вибирали моделі під наряди персонажів із моїх колекцій. Деякі актриси і в реальному житті ходять з нашими речами. Наприклад, "Шурочка" не розлучається із сумкою, з якою знялася в кіно.

Підбирати сумки до взуття — несмак

На що потрібно орієнтуватися при виборі сумки?

— Підбирати сумки до взуття, особливо тон в тон — це по-радянськи старомодно, навіть несмак. Звичайно, має бути гармонійне поєднання кольорів. Але цілком доречно, і, я б сказала, навіть правильно, коли до консервативного одягу добирається несподівано прикольна строката об"ємна сумка. Бізнес-леді мусить мати сумку містку, функціональну й жіночну. У нас є моделі, розроблені спеціально для таких жінок. У них передбачене відділення для ноутбука, для тек формату А4, мобільних телефонів, візиток, ручок, косметички.

Скільки сумок активна жінка повинна мати в літньому гардеробі?

— Сумок забагато не буває. Хоч у мене їх усього три. Мені здається, сумку треба вибирати, виходячи з цілей: відрядження, вечірка або подорож. Та головне — вона має піднімати настрій господині.

Ціни на вашому інтернет-сайті відповідають цифрам у столичних і донецьких магазинах?

— В українських магазинах ціни зазвичай трішки вищі. І значно вищі — на 100–200 доларів — у Москві. Щиро кажучи, попит на нашу продукцію вже перевищив пропозицію. Ми не можемо задовольнити всіх, але поки що намагаємося втримувати ціни. Мені не хочеться, щоб наші клієнтки підбиралися тільки за принципом гаманця.

У "Глобусі" продається одна робота донецької дизайнерки

У столичному ТЦ "Глобус" на майдані Незалежності, у магазині "Valentino Orlandi" можна купити шкіряні сумки донецької дизайнерки Олени Юдкевич. Зараз у крамниці є одна авторська робота — сумка для ділової жінки за 1700 грн. У неї поміщається папка формату А4. На бірці зазначено: "хенд-мейд" — зроблено руками.
— В Киев привезли всего четыре сумки, — продавець відділу розмовляє російською. — Три из них купили сразу, а четвертая ждет своего покупателя.
Вона пошита з м"якої шкіри. Китичка на шнурку зроблена гачком із ниток типу ірис. Шви оброблені в тон до візерунку.
Будь-яку сумку з колекцій дизайнерки замовляють за каталогом, який є у магазині. До Києва річ привезуть за 7–10 днів.
Усі колекції Юдкевич різнокольорові. У них практично немає чорного кольору. Поверхня кожної прикрашена орнаментом зі шкіри чи хутра: маки, кульбаби, краєвиди, звірятка.
На сайті дизайнерки http://www.unique-u.biz можна знайти сумку від 1 тис. грн.

Валентина ТУЖИНА

Зараз ви читаєте новину «У сумці ділової жінки є відділення для ноутбука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі